Foto: Bildbyrån

Officiellt: IFK Värnamo värvar Darwin Jones

Publicerad: 2018-04-17 17:00 Superettan

Den 26-årige amerikanen Darwin Jones förstärker IFK Värnamo i Superettan.

IFK Värnamo meddelar på sin officiella hemsida att den offensiva mittfältaren/anfallaren Darwin Jones, 26, är klar för klubben. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

Superettanklubben kan knyta till sig amerikanen eftersom han varit kontraktslös. De nya reglerna i Sverige innebär att det inte längre krävs en dispens fram till sommaren.

– Vi har haft ett antal lån från Allsvenskan på vår lista som i slutändan inte blivit aktuella. Sedan så dök Darwin dök upp under de sista veckorna och blev aktuell efter Paulos skada. Han har samma agent som Ryan Finley, som vi har ett stort förtroende för. Ytterligare en offensiv spelare som förstärker konkurrensen och som ger ledarna ytterligare möjligheter till att förändra matchbilder, säger sportchefen Thomas Lundqvist till hemsidan.

26-åringen kommer närmast från amerikanska andraligan och representerade Tampa Bay Rowdies förra säsongen.

– Det här är första gången som jag spelar fotboll utanför USA vilket känns otroligt inspirerande och bra för min utveckling. Jag har kommit hit för att hjälpa laget att vinna matcher vilket jag hoppas kunna göra med framgång. Jag ser mig själv som en snabb och explosiv spelare som gillar att utmana motståndaren, säger Jones till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com