Foto: Phil Noble/Bildbyrån

"Det finns ett enormt gap mellan Guardiola och Mourinho"

Publicerad: 2018-04-05 15:05 England

Den tidigare engelske landslagsmannen Paul Parkar förklarar skillnaden mellan Citys manager Pep Guardiola och Uniteds manager José Mourinho.

Bortsett gårdagens 3-0-förlust mot Liverpool på Anfield i Champions Leagues kvartsfinal har Manchester City haft en strålande säsong.

Pep Guardiola kommer med all förmodan vinna Premier League med god marginal. Spanjoren har hyllats, medan José Mourinho och Manchester United fått utstå kritik.

Den tidigare engelske landslagsmannen Paul Parkar, som spelat för bland annat Manchester United, ger nu sin syn på Guardiola och Mourinho.

– När man tittar på stora skillnaden i poäng och sättet det hela gjorts har det helt enkelt inte varit bra för Manchester United. City har gjort det på ett sätt som smickrar ögat och på ett sätt som alla lag skulle älska att spela. Alla har verkligen njutit av att titta på dem, vilket gör det ännu värre för United. I modern fotboll tillåts man inte vara fysisk och det gynnar City att spela som de gör. Så vitt jag vet är det som att se Barcelona i Premier League, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

– Utan tvivel passar den moderna fotbollen Pep Guardiola mer än José Mourinho. Spelstilen. Saknaden av fysiskt spel. När man tittar på Pep och José måste man säga att det finns ett enormt gap. Pep utvecklas och han inser att spelet ger honom mer utrymme nu med vad han vill göra. Som tränare har Mourinho inte riktigt utvecklats och han gör fortfarande det han gjorde i Porto och Inter. Man måste gå vidare. Sir Alex (Ferguson) gick vidare och hämtade olika tränare som hade olika tränare och på grund av det vann United fortfarande titlar och kunde fortsätta dominera.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com