Foto: Mathias Bergfeld/Bildbyrån

Yarsuvat kritik mot Valentic: "Det är fan sjukt att han kan uttala sig så"

Publicerad: 2018-03-30 16:06 Superettan

Fjolårets skyttekung i Superettan Richard Yarsuvat uttalar sig om den uteblivna övergången till Oldham och Dalkurd-tränaren Azrudin Valentics utspel.

Den gångna säsongen var anfallaren Richard Yarsuvat en bidragande faktor till att Dalkurd FF tog klivet upp till Allsvenskan när han kröntes till Superettans främste målskytt.

Det var många som höjde på ögonbrynen när han istället valde att stanna kvar i Superettan och skriva på för Norrby IF efter att övergången till engelska Oldham fallerat.

– Det var lite synd. Jag hade fått ett kontraktsförslag på mejl som inte var detsamma som när jag åkte dit. Det var fortfarande ett bra avtal, men vissa grejer sket sig. Det var tråkigt att det blev som det blev, säger Yarsuvat till GT.

Med Dalkurd lyckades han inte komma överens om ett nytt kontrakt, och i efterhand har tränaren Azrudin Valentic berättat att han krävde en för hög lön, vilket Yarsuvat själv tillbakavisar.

– Jag krävde en bottenlön i allsvenskan för att stanna. Jag vill verkligen att folk ska förstå att jag inte krävde någon topplön, det stämmer absolut inte. Det skilde inte så mycket från lönen jag hade i superettan, så jag förstår inte varför vi inte kunde möta varandra där. Att tränaren uttalat sig om att jag krävde en enorm summa... Det är fan sjukt att han kan uttala sig som han gör, det stämmer absolut inte. Allting handlar inte om pengar för mig, det var verkligen en dröm att få spela allsvenskan med Dalkurd, säger han till GT.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com