Foto: Bildbyrån

Adnan Maric bekräftar intresse från Hammarby och Brommapojkarna

Publicerad: 2018-03-20 17:19 Allsvenskan


Swansea Citys svenske mittfältstalang Adnan Maric, 21, medger att han varit aktuell för en allsvensk flytt.

Våren 2014 lämnade han GAIS för att bli ungdomsproffs i Swansea City. I februari fick Adnan Maric debutera i a-laget i FA-cupmatchen mot Notts County.

21-åringen har kontrakt med Premier League-klubben till sommaren 2020. Men nu skriver fotbolldirekt.se att Hammarby IF och IF Brommapojkarna försökt värva Maric.

– Ja, det stämmer, de har visat intresse och den information jag har i dag så är de fortfarande intresserade men det måste vara rätt tajming för mig och dem att få loss mig. Jag träffade Hammarby här i Swansea och fick ett bra intryck då. Det var i slutet av förra säsongen här i England, sent förra våren. Då skickade de hit lite folk som var här och tittade på mig. Vi träffades och snackade lite. Deras sportchef Jesper Jansson hade kontakt med min agent, sedan kom deras chefsscout (Mikael Hjelmberg) och träffade mig här. Vi åt luncher och snackade, de var intresserade av mig och jag var intresserad av dem, säger Maric till fotbolldirekt.se.

– Även Brommapojkarna var intresserade nu i vintras och jag var sugen på dem, det de bygger nu är jättespännande med Daniel som sportchef och en trupp som kommer överraska. De ville låna mig. Men Swansea sade nej, de ville inte släppa mig, fortsätter mittfältaren.

Nu är det stora målet för Maric att få sin Premier League-debut med Swansea.

– Ja, det är klart. Premier League är där man vill vara, det är där man vill spela och debutera. Jag är jättetacksam att jag fått debutera i FA-cupen, det var stort. Men det är klart, drömmen är fortfarande att spela i Premier League, med och mot de bästa i världen. Så det är nästa mål, säger 21-åringen till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com