Foto: Mathias Bergfeld/Bildbyrån

Yarsuvat om Valentic: "Försöker skada mig"

Publicerad: 2018-03-11 16:41 Allsvenskan

Dalkurds tränare Azrudin Valentic påstår att Richard Yarsuvat hade för höga löneanspråk, vilket han själv tillbakavisar.

Trots avancemang till Allsvenskan och skytteligavinst i Superettan bytte anfallaren Richard Yarsuvat bort tillvaron i Dalkurd FF mot sin gamla klubb Norrby IF.

I Dalkurdpodden säger Dalkurds tränare Azrudin Valentic, enligt fotbolldirekt.se, att han hade ett samtal med Yarsuvat om hans framtid i klubben, men att han krävde en för hög lön.

– Ricky började jämföra sig med andra spelare. Det är säkert så att spelare pratar sinsemellan, vem får mest pengar. Han sade ”klubben har erbjudit kontrakt, men det finns en spelare som har mycket mer”, säger Valentic och fortsätter:

– Han (Yarsuvat) sade till mig: ”Jag är glad att du ringt, men du måste acceptera mig, jag är inte en spelare som kan arbeta hårt i försvarsspelet”. Jag sa: ”Ricky, för de pengar som du kräver så kan jag som är 47 år gammal arbeta hur mycket som helst i försvarsspelet”.

Yarsuvat själv hävdar dock att det är en felaktig bild av deras samtal, vilket han berättar för Borås Tidning.

– Han uttalar sig så för att skada mig på något sätt, svarar Yarsuvat. Jag förstår inte varför och tycker inte det är en tränarens sak att uttala sig så här, berättar han.

– Jag följde hjärtat och har sämre lön nu än jag hade med Dalkurd i fjol. Men det finns annat än lön också som spelade in att jag valde bort Dalkurd. Vad vill jag inte berätta, fortsätter anfallaren.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com