Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Mushekwi kan lämna Kina: "Starka känslor för Djurgården"

Publicerad: 2018-02-26 11:20 Allsvenskan


Djurgårdens tidigare anfallare Nyasha Mushekwi är på väg att lämna Kina. Sportchefen Bosse Andersson uttalar sig.

2015 anslöt anfallaren Nyasha Mushekwi till Djurgårdens IF på lån från Mamelodi Sundowns. Trots att vistelsen i DIF blev kortvarig dansade han rakt in i fansens hjärtan.

2016 flyttade Mushekwi till den kinesiska andraligan och Dalian Yifang, där han har ett imponerande målfacit. Nu stortsatsar klubben och enligt Marca har spelaren fått besked att han kommer få lämna klubben.

Atlético Madrid-duon Yannick Carrasco och Fernando Torres uppges båda vara aktuella för en flytt till den Dalian Yifang, och kinesiska klubbar får ha max fyra utländska spelare i truppen.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig sportchefen Bosse Andersson om Mushekwi.

– Nyasha hade en väldigt bra tid här i Djurgården och det var det som han gjorde att han blev proffs i Kina. Han var här i höstas och gjorde sin rehab och han var här tidigare och har starka känslor i klubben. Sedan får framtiden utvisa vilken hans framtid är, säger sportchefen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Vi kan ju spekulera kring alla namn som har varit i Djurgården eller har en koppling till klubben. Vi är väldigt nöjda med den truppen vi har i dag.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com