Foto: Axel Schmidt/Bildbyrån

Tom Pettersson: "Först tänkte jag aldrig i livet"

Publicerad: 2018-02-22 11:25 Fotbolltransfers.com

Han var petad i IFK Göteborg. Nu är Tom Pettersson en nyckelspelare i Östersunds FK. Men inledningsvis ville mittbacken inte genomföra övergången.

Under två säsnger i IFK Göteborg fick mittbacken Tom Pettersson, 27, begränsad speltid. Inför 2017 blev det därför en flytt och valet föll på Östersunds FK. Men det var ingen självklart va.

– Första gången jag hörde att de ville ha mig tänkte jag ”aldrig i livet”. Det fanns inte på kartan att flytta hit. Det var när de låg i superettan. Sedan fanns det intresse även när de hade gått upp i allsvenskan, men nä, jag var inte sugen då heller, säger Pettersson till GP.

Det var först efter ett möte med ÖFK:s manager Graham Potter och scouten Kyle Macaulay som Pettersson övertygades.

– Jag blev helt såld på hela upplägget, säger han till GP.

Sambon Johanna Almgren behövde dock inte övertalas att genomföra flytten.

– Jag var nästan lite mer för en flytt till Östersund än vad Tom var. Jag tittar på otroligt mycket fotboll och hade nog sett ÖFK spela mer än vad han hade gjort. Och jag var verkligen imponerad. Så när det var andra lag som var ute efter Tom tryckte jag på för att han skulle välja Östersund, säger hon till GP.

Almgren själv fick en tränarroll i ÖFK.

– Det är klart att det påverkade. Det var en stor del i vårt beslut att flytta hit. Jag slets upp från en karriär som jag ganska nyligen hade påbörjat och som jag trivdes väldigt bra med. Men i och med att jag verkligen vill satsa på min tränarkarriär var en chans i Östersund inte direkt ett steg tillbaka. Mitt mål på lång sikt är att bli huvudtränare igen, och när det blir vet jag att tiden i ÖFK kommer ha gjort mig till en väldigt mycket bättre tränare, säger hon till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com