Foto: Bildbyrån

Philippe Mexes: "Nobbade Real Madrid för Milan"

Publicerad: 2011-05-17 15:41 Italien


Den franske mittbacken Philippe Mexes är som bekant klar för Milan. Nu avslöjar han att Real Madrid försökte värva honom. Men 29-åringen valde Milan för att stanna i Italien.

Philippe Mexes kommer att lämna Roma för seriekonkurrenten Milan i samband med att kontraktet löper ut i sommar. Nu avslöjar den franske mittbacken att han kunde valt Real Madrid.

– Enbart Roma eller Milan kunde få mig att stanna i Italien. Det fanns en chans att lämna. Jag hade kontakt med Real Madrid men jag ville fortsätta i Italien med Milan, säger Mexes till France Football.

Istället ser han fram emot nästa säsong med Milan.

– Jag är en Milanspelare de närmaste fyra åren. Jag är glad över att anlända till Milan, en av de bästa klubbarna i Italien och i världen. Jag är stolt, speciellt när jag ser den nya tröjan med scudetton, säger Mexes och fortsätter:

– Milan är en referens för alla och de delar mina ambitioner. Det är en klubb som kultiverar segrar och är överlägsna precis som Manchester United, Barcelona och Real Madrid. Jag går dit för att vinna. Champions League är också mitt mål.

Även Taye Taiwo ansluter från Marseille som bosman i sommar.

– Jag bestämde mig för att skriva på för Milan för att de är ett fantastiskt lag som spelar mycket bra fotboll, säger Taiwo till Gazzetta dello Sport.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com