Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Edward Chilufya klar för Djurgården

Publicerad: 2018-02-15 17:04 Allsvenskan


Den zambiske talangen Edward Chilufya har skrivit på för allsvenska klubben Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Edward Chilufya är klar för klubben. Han har signerat ett fyraårskontrakt.

– Jag har tagit tid på mig och känt ett stort förtroende för Djurgården som har tagit väldigt väl hand om mig, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Det känns väldigt bra att få skriva på för Djurgården. Det här är mitt första kontrakt med ett europeiskt lag och det är stort för mig.

18-åringen kommer närmast från Mpande Youth. Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med värvningen av Chilufya.

– Det känns väldigt bra för oss att Edward nu har skrivit på ett fyraårsavtal och ansluter till truppen på Kaknäs. Han är ung och har egenskaper som är väldigt spännande med sin snabbhet, spelskicklighet och professionalism där han kan spela i både U19, U21 och A-laget, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Han kom hit i somras och sedan har det varit en process att få allt på plats. Han fyllde 18 år i september och vi har hela tiden haft en bra dialog med klubben och varit överens under en längre tid. Nu är alla pusselbitar på plats och Edward har skrivit på ett fyraårskontrakt med oss. Det har inte varit lätt för honom att sväva i den här ovissheten men han har hanterat det på ett fantastiskt sätt och jag har stor respekt för det. Nu ska han få utvecklas hos oss i lugn och ro och det ska bli spännande att följa honom framöver.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com