Foto: Bildbyrån

Halmstad jagar anfallare i Europa: "Har en tunn trupp"

Publicerad: 2011-05-15 11:05 Allsvenskan

Halmstads BK har redan lånat tre spelare från Real Madrid. Men den dåliga målskörden har gjort att klubben söker en anfallare och Pep Clotet Ruiz erkänner att den spelaren kan hittas i södra Europa.

Efter den knackiga starten har Halmstads BK ställt in siktet på sommarens transferfönster. Den magra målskörden ska åtgärdas.

– Det är riktigt att en anfallare är prioriterad hos oss, precis som hos flera andra allsvenska lag. Vår trupp är tunn. Marcus Olsson offrar sig när han spelar anfallare. Joe (Sise) är en talang, men ung och ansvaret blir stort på honom, säger HBK-tränaren Pep Clotet Ruiz till Sportbladet.

Och det kan mycket väl bli fler lån från Spanien - samtidigt som tränaren avslöjar att HBK vill behålla sin spanska trio från Real Madrid.

– Jag har bra kontakter i södra Europa och vi ska träffa Real Madrid i början av juni för att diskutera fortsättningen för våra lånespelare, som vi vill behålla, säger Clotet Ruiz.

– Real Madrids andralag spelar ett kvalspel till andradivisionen just nu så det är fel situation att diskutera deras spelare just nu, fortsätter han.

Clotet Ruiz medger att det också kan bli aktuellt med att låna en anfallare från en annan allsvensk klubb.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com