FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Simon Strand kan bryta med Lyngby - och flytta till Djurgården

Publicerad: 2018-02-04 13:25 Allsvenskan


Lyngby värvade Simon Strand tidigare i vinter, men har stora ekonomiska problem. Det kan sluta med att ytterbacken bryter sitt kontrakt. Han jagas av flera allsvenska klubbar och Djurgården ligger bäst till, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

I början på januari sålde Östers IF sin ytterback Simon Strand, 24, till danska högstaligaklubben Lyngby BK. Han signerade ett treårskontrakt.

Lyngby har dock stora ekonomiska problem och riskerar konkurs. Om de inte betalar lönerna senast i morgon kommer spelarna kunna bryta sina avtal på tisdag och lämna som bosman.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com kommer Simon Strand återvända till Sverige om Lyngby inte lyckas rädda situationen och han jagas av flera allsvenska klubbar. De som ligger bäst till är Djurgårdens IF.

Strand har ett förflutet i just Djurgården, där han en gång i tiden varit ungdomsspelare. Han fick dock sitt genombrott i Assyriska FF, innan han såldes till Öster i somras.

Öster blir den stora förloraren om Strand bryter med Lyngby eftersom de då troligen inte får sin övergångssumma. Det är ingen prioriterad post för en eventuell konkursförvaltare.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com