Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Fredrik Ulvestad klar för Djurgården

Publicerad: 2018-02-02 19:05 Allsvenskan


Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att norske mittfältaren Fredrik Ulvestad ansluter till truppen.

Djurgårdens IF värvar den norske landslagsmeriterade mittfältaren Fredrik Ulvestad från engelska Burnley.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och få börja spela här. Det känns som en väldigt fin förening med många bra människor så jag gläder mig mycket, säger mittfältaren till hemsidan och fortsätter:

– Jag skulle beskriva mig själv som en box-till-box-spelare, dynamisk och gillar att ha mycket boll. Förhoppningsvis blir det också en del mål och assist från mig.

25-åringen har signerat ett treårskontrakt med den allsvenska klubben.

– Vi har fått ett väldigt god bild av Fredrik och han kommer hit i god form. En skicklig fotbollsspelare från Ålesund som har gjort dryga två år i England i en tuff miljö. Där har han fått bra träning även om han stundtals inte spelat så mycket matcher, nu senast satt han på bänken när Burnley mötte Newcastle. Han är i ett härligt läge i karriären och med de erfarenheter som han har kommer han till Djurgården och blir en väldigt viktig fotbollsspelare i vår sportsliga satsning, säger Bosse Andersson till hemsidan.

– En skicklig fotbollsspelare som är löpvillig med både finess och kraftfullhet. En tvåvägsmittfältare som jobbar hårt och som ligger bakom mycket i ett lag. Han har höga ambitioner och kommer vara till stor nytta för oss under de tre år som han skrivit på för oss, fortsätter sportchefen.

UPPDATERING 21.00: Bosse Andersson berättar för Fotbollskanalen att Fredrik Ulvestad ansluter utan att Djurgården betalar någon övergångssumma.

– Fredrik avslutade sitt kontrakt i förtid och har skrivit ett längre kontrakt med Djurgården, säger sportchefen till sajten.

– Vi har en överenskommelse med Burnley där det inte ingår någon penningtransaktion, fortsätter Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com