Foto: Carl Recine/Bildbyrån

OFFICIELLT: Philippe Coutinho klar för Barcelona

Publicerad: 2018-01-06 20:10 Spanien

Barcelona har köpt loss den brasilianske världsstjärnan Philippe Coutinho från Liverpool.

Barcelona meddelar på sin officiella hemsida att Philippe Coutinho, 25, är klar för klubben.

Den brasilianske världsstjärnan köps loss från Liverpool och har signerat ett kontrakt till sommaren 2023.

Coutinhos utköpsklausul i Barça ligger på 400 miljoner euro, motsvarande 3,9 miljarder kronor.

Enligt flera ansedda brittiska medier betalar Barça 105 miljoner pund, motsvarande 1,16 miljarder kronor. Liverpool kan få ytterligare 37 miljoner pund, motsvarande 408 miljoner kronor, i realistiska bonusar. Totalt kan det alltså bli 1,57 miljarder kronor.

Liverpool bekräftar också övergången på sin officiella hemsida. Jürgen Klopp uttalar sig.

– Det är med stor motvilja som vi - som lag och klubb - förbereder oss för att ta farväl av en bra vän, en underbar person och en fantastisk spelare i Philippe Coutinho. Det är ingen hemlighet att Philippe har önskat att den här flytten blir av sedan i juli, när Barcelona först förklarade sitt intresse, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Philippe var insisterande mot mig, ägarna och även hans lagkamrater om att detta var en flytt han var desperat att få till stånd. Trots det lyckades vi behålla spelaren här bortom sommarfönstret, i hopp om att vi skulle kunna övertyga honom att stanna och vara en del av det vi försöker göra.

– Jag kan berätta för Liverpool-fansen att vi som klubb har gjort allt för att övertyga Philippe om att förbli en del av LFC var lika attraktivt som att flytta till Spanien, men han är 100 procent säker på att hans och hans familjs framtid tillhör Barcelona. Det är hans dröm och jag är nu övertygad om att det inte finns något mer vi kan göra för att han ska ändra sig.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com