Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Jesper Lange kan förlänga med Helsingborg: "Kanske längre fram"

Publicerad: 2018-01-03 19:17 Superettan

Jesper Lange ådrog sig en otäck knäskada och nu står han utan kontrakt, men Helsingborgs IF öppnar för en förlängning.

Med ett halvår kvar på sitt kontrakt med Helsingborgs IF drabbades Jesper Lange av en korsbandsskada. Nu står han utan kontrakt.

I en intervju med Kvällsposten berättar tränaren Per-Ola Ljung att han inte stänger några dörrar för en eventuell fortsättning.

– Han hamnar i en sådan situation som man i bland kan göra som spelare, där han har ett utgående kontrakt och med ett halvår kvar får en väldigt otäck skada, säger tränaren till Kvällsposten och fortsätter:

– Som hans arbetsgivare och som hans senaste klubb vill vi stå till hans förfogande vad gäller rehabiliteringen. Han får använda allt från faciliteter till expertis, det är bara att använda. Men vi kan inte i det här läget gå in och förlänga kontraktet. Sen får vi se hur det går och om han är intresserad kanske vi diskuterar något längre fram.

Monday Samuel är ytterligare en spelare som för närvarande står utan kontrakt, men även där kan det bli aktuellt med ett nytt kontrakt längre fram.

– Vi får vänta lite till, men jag är inte främmande kring att vi eventuellt erbjuder honom ett nytt kontrakt, men det är i så fall vid ett senare skeende.

Ljung passar även på att uttala sig om det faktum att landslagskuggen Andreas Granqvist kan komma att återvända till klubben.

– Han är lagkapten i landslaget och på toppen av sin karriär, han har lokal anknytning och skulle ge oss en skjuts av samma typ som Henrik Larsson gjorde när han kom hem och spelade för HIF, berättar han för Kvällsposten.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com