Foto: Bildbyrån

Philip Hellquist lämnar Kalmar FF: "Ett avslutat kapitel"

Publicerad: 2017-12-15 17:45 Allsvenskan

Kalmar FF värvade Philip Hellquist i somras men nu har kontraktet löpt ut och det blir ingen fortsättning. Flera utländska klubbar, bland annat ett cypriotiskt, visar intresse.

– Vi kom överens om att jag skulle vara där i fyra månader fram till 1 december och det är slutfört. Kalmar FF är ett avslutat kapitel, jag kollar på annat nu, säger Philip Hellquist till Fotbolltransfers.com.

Han spelade en match från start och gjorde åtta inhopp i Allsvenskan under sina fyra månader i Kalmar FF.

– Jag gick dit för att få 90-minutersmatcher men jag har inte riktigt fått så mycket speltid som jag ville ha.

Den tidigare Djurgårdsspelaren återvände till Sverige efter två år i Österrike, senast i Wolfsberger. Hur framtiden ser ut för mittfältaren är i dagsläget oklart.

– Vi får se. Jag har hört lite intressen från olika lag, det är mest klubbar som sett mig i Österrike där det gick ganska bra för mig. Men ingenting är klart ännu. Det finns en del intresse och sedan får vi se vad det leder till, säger han.

Är det Allsvenskan eller utomlands som gäller?

– Jag är öppen för allt. Men de klubbar som jag hört ifrån just nu är från utlandet.

Fotbolltransfers.com har även pratat med spelarens agent Leonardo Usberg, som berättar mer om intresset från utlandet.  

– Intresse finns det från flera håll. Vi har fått konkreta förslag som vi behöver ta ställning till, bland annat från en klubb i högstaligan på Cypern. Jag ska träffa Philip i veckan när han är tillbaka från sin semester och diskutera allt närmare, säger Usberg.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com