Foto: Bildbyrån

Officiellt: Kim Källström avslutar karriären

Publicerad: 2017-12-15 14:01 Allsvenskan

Djurgårdens IF håller just nu en presskonferens. Där meddelas att Kim Källström bryter sitt kontrakt och lägger skorna på hyllan.

Kim Källström, 35, hade ett år kvar på sitt kontrakt med Djurgårdens IF. Men nu har mittfältaren bestämt sig för att sluta med fotbollen.

– Efter nitton fantastiska år som elitfotbollsspelare känner jag att det är dags att tacka för mig. Min energi och kraft räcker inte till längre för att vara elitspelare. Så av respekt mot mig själv, föreningen och alla supportrar som går och tittar på matcherna vill jag tacka för mig medan jag fortfarande håller en bra nivå. Fotboll handlar så mycket om engagemang; antingen är du all in eller så är du inte med och jag har byggt hela min karriär på det resonemanget, säger han till dif.se och fortsätter:

– Men under hösten har det växt fram en insikt om att jag inte har den kraften och energin som krävs för att spela en hel säsong till. Då tycker jag att det är bättre att tacka för mig och låta andra ta över stafettpinnen. Att återvända hem till Djurgården, dra på sig tröjan och spela inför DIF-supportrarna igen är nog ett av de bästa besluten jag tagit i min fotbollskarriär. Jag är jätteglad för att jag gjorde det och Djurgården är min förening där jag känner mig hemma. Det har varit en fantastisk sista resa med gänget.

Källström gjorde tre mål och sju assist på 27 allsvenska matcher den gångna säsongen.

– När jag och Kim inledde dialogen i samband med att han skulle återvända till Djurgården hade vi en diskussion om hur upplägget och kontraktet skulle se ut. Kim ville avsluta karriären i Djurgården men var osäker på hur länge han kunde spela. Så vi siktade först och främst på att göra ett första riktigt roligt fotbollsår under 2017, säger sportchefen Bosse Andersson till dif.se och fortsätter:

– Efter att säsongen var klar satte vi oss ner för att ha en dialog om framtiden. Med europaplatsen säkrad åkte Kim på semester och när han var tillbaka meddelade han sedan att han beslutat sig för att inte fortsätta. Självklart var det ett känslosamt ögonblick att en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna berättar att han ska avsluta sin karriär. Men jag kände också en stor respekt för beslutet där han med värdighet och stolthet fått avsluta sin karriär i Djurgården. Cirkeln sluts i föreningen där han inledde med att bärga två SM-guld och ett cupguld och nu avslutar han med att vara med och ta Djurgården ut i Europa för första gången på tio år. Något jag inte tror att vi hade klarat av utan Kim.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com