Foto: Bildbyrån

Officiellt: Stefan Ishizaki klar för Elfsborg

Publicerad: 2017-12-11 18:13 Allsvenskan

IF Elfsborg har presenterat AIK:s tidigare mittfältare Stefan Ishizaki i samband med en presskonferens.

IF Elfsborg bekräftar på sin officiella hemsida att Stefan Ishizaki, 35, är klar för klubben. Mittfältaren ansluter som bosman från konkurrenten AIK och har signerat ett tvåårskontrakt.

– Jag har läst i media att jag varit klar sedan flera månader tillbaka, men det stämmer inte alls. Visst, jag och Elfsborg har fört diskussioner, men det är först idag som det har gjorts klart och efter att jag fick nöjet att träffa Jimmy Thelin och Tobbe Linderoth i fredags så föll det på plats, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– Då diskuterade vi allmänt och om våra fotbollssyner. Jag blev väldigt imponerad av både Jimmy och Tobbe och fick ett jättebra intryck. Jimmy är väldigt seriös och på den stund som vi pratade så kände jag att han har ett otroligt fotbollskunnande, säger Stefan Ishizaki som kommer att spela med 24 på ryggen, det nummer som onekligen förknippas mest honom.

Managerm Jimmy Thelin är nöjd med värvningen av Stefan Ishizaki.

– Ishi är en person som verkligen utstrålar proffessionalism, vilket gör att han kan bibehålla sin höga kvalitet och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare genom alla år. Jag tror att det passar bra för oss att ta in honom nu, i det läget där föreningen befinner sig nu med en blandning av ungt och rutinerat på spelarsidan, säger han till hemsidan.

– Man märkte direkt när vi träffades att Ishi kommer att bidra till att laget blir bättre. Han har en sund syn på att det är vi som grupp som tillsammans måste göra det, och han kommer vara en stor del i det, fortsätter Thelin.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com