Nordin Gerzic kramar om Alejandro Bedoya.
Foto: Bildbyrån

Örebro SK kan tappa stjärnor: "Intresset större än någonsin"

Publicerad: 2011-04-26 15:51 Allsvenskan


John Alvbåge, Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic och Michael Almebäck har alla utgående kontrakt. Likaså tränaren Sixten Boström. Örebro SK har inlett förhandlingar med samtliga och bekräftar att intresset utifrån är stort.

Örebro SK ångar vidare i Allsvenskan. Fjolårets topplacering ser inte ut att vara en tillfällighet. Men i takt med framgångarna och ett antal utgående kontrakt ökar intresset för stjärnorna.

– Ja, det finns intresse, större intresse nu än någonsin tidigare. Det är klart att det är skillnad om man går tillbaka några år. Det har att göra med prestation och resultat, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till fotbolltransfers.com.

Tongivande spelare som John Alvbåge, Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic och Michael Almebäck har alla utgående kontrakt. ÖSK vill naturligtvis behålla så många som möjligt.

– I samtliga fall har vi inlett förhandlingar, men hur det går håller vi internt, säger Sjögren.

Kan det bli aktuellt att sälja någon av spelarna i sommar om ni inte lyckas förlänga?

– Det är klart att spelare har ambitioner att spela internationellt, allt handlar om prestation. Finns det intresserade klubbar och spelaren tycker att det är rätt klubb för sin utveckling så brukar vi hitta en lösning, säger Sjögren.

– Först och främst måste det finnas klubbar som är intresserade. Det är alltid intressant att sälja, sen beror det på spelaren själv och hela situationen, fortsätter han.

Men huruvida det funnits något konkret intresse i vinter eller under våren vill inte Lennart Sjögren avslöja.

– Det förblir en intern angelägenhet till dess att det finns något att gå ut med. Vi vill undvika spekulationer. Det är ett onödigt fokus under säsongen. Både spelarna och vi är fokuserade på att göra så bra ifrån oss som möjligt, säger sportchefen till fotbolltransfers.com.

Även finske succétränaren Sixten Boström sitter på ett utgående kontrakt.

– Vi är intresserade av en förlängning, han har gjort ett jättebra jobb. Det är samma där, vi har inlett diskussioner, säger Sjögren.

Slutligen hoppas ÖSK att ankomsten av Paulinho tillför den nödvändiga konkurrens i anfallet som krävs för att på allvar utmana i toppen av Allsvenskan och komma ut i Europa.

– Vi vet hans kvalité från tiden i Häcken, utifrån det kommer han tillföra mycket. Det är bra med konkurrens, vi har en väldigt bra forwardstrio. Det ger större flexibilitet att gå runt på spelare. Det är bara fördelar i det här läget, avslutar Lennart Sjögren.

Se Örebro SK:s hela kontraktssituation och trupp här.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com