Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Officiellt: Adnan Kojic lämnar Halmstads BK

Publicerad: 2017-10-26 17:04 Allsvenskan

Halmstads ytterback Adnan Kojic, 21, har bestämt sig för att inte förlänga sitt kontrakt.

Adnan Kojic lämnade IFK Norrköping för Halmstads BK inför säsongen 2016.

21-åringen var med och spelade upp HBK i Allsvenskan. Men i år har han inte fått regelbunden speltid.

Nu bekräftar ytterbacken för fotbolldirekt.se att han inte förlänger sitt utgående kontrakt och lämnar därmed HBK i vinter. Detta trots att klubben velat förlänga.

– Ja, precis, det stämmer. Klubben var tidigt på det i somras och och ville förlänga. Jag meddelade då att jag ville ta nästa steg, säger Kojic till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Jag har aldrig haft en så bra säsong som i fjol, när vi gick upp i allsvenskan under min första seniorsäsong. I år tycker jag det gått bra för mig personligen när jag fått spela, sedan har det tyvärr gått tyngre för laget. Jag känner att jag är redo för nästa steg i min utveckling.

Kojic hoppas kunna hitta en klubb i Allsvenskan.

– Ja exakt. Det är lite så, allsvenskan är en bra nivå att vara kvar på innan man förhoppningsvis tar steget utomlands om några år. I nuläget har jag alla dörrar öppna. Sedan det jag sagt är att jag helst spelar i högstadivisionen. Det jag tittar på främst är att en klubb ska vilja ha dig, att man känner att de vill satsa på en. Speltid är det viktigaste när man är i den här åldern. Sedan att det är ett spelande lag som vill bygga på eget bollinnehav, säger han till fotbolldirekt.se.

Ytterbacken har spelat 13 allsvenska matcher den här säsongen, varav tio från start.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com