Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Officiellt: Östersunds FK värvar Andrew Mills

Publicerad: 2017-10-25 18:15 Allsvenskan

Division 2-målvakten Andrew Mills bekräftar att han har skrivit på ett ettårskontrakt med Östersunds FK, och lämnar därmed IFK Östersund.

Under eftermiddagen gjorde Östersunds FK klart med målvakten Andrew Mills.

Mills kommer närmast från division 2-klubben IFK Östersund och signerar nu ett ettårskontrakt med Europa League-deltagarna.

Den engelske målvakten har vid ett flertal tillfällen kallats in för att träna med det allsvenska laget. Han har dessutom lånats in vid ett tillfälle och suttiit med på bänken i Europa League-kvalmatchen mot Galatasaray.

Mills uttalar sig för Östersunds-Posten och medger att han inte vågade ta ut något i förskott.

– Jag sa åt mig själv att ta det lugnt och att inte tänka på det så mycket. För två veckor sedan talade jag med Billy och han berättade att de ville ha mig. Det är fantastiskt och det har gått fort, säger målvakten till tidningen.

Mills berättar att han ser fram emot sitt nya äventyr.

– Jag har tränat en del med dem men det är första gången jag signat ett kontrakt på denna nivå, det här året kommer att bli en stor inlärningskurva för mig. Jag ser fram emot att mitt spel ska förbättras. Jag ska vara redo för att spela men jag ser det mycket som utbildning att vara på den nivån och förbättras. Jag vill jobba hårt för att förbättra mitt spel, berättar han för ÖP.

Målvakten flyttade till Sverige för bara två år sedan och har under denna period gjort en resa från division 4 till en allsvensk klubb. 

På frågan om han trodde att resan skulle se ut såhär svarar han:

– Nej, det gjorde jag inte. När jag kom hit spelade jag i division 4. Jag har alltid velat vara proffs och spelat högt upp men hade någon sagt detta hade jag inte trott dem. Missförstå mig rätt, jag har alltid haft tron på mig själv och jobbat hårt för att klätta högt men jag kunde inte tro detta, inte på denna nivå och så fort.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com