Foto: Bildbyrån

Mattias Bjärsmyr om uppbrottet och flytten till Turkiet

Publicerad: 2017-10-06 14:57 Utlandsproffs

IFK Göteborgs tidigare mittback Mattias Bjärsmyr talar ut om sin flytt till turkiska Sivaspor.

Mattias Bjärsmyr satt på ett kontrakt med IFK Göteborg som skulle löpa ut i vinter.

Mittbacken och klubben valde dock att gå skilda vägar redan i somras. 31-åringen flyttade till Sivaspor.

I en intervju med fotbolldirekt.se berättar Bjärsmyr om sin övergång.

–  Det kanske såg ut som en hastig brytning, utifrån sett. Men för mig var det inte det. Sivaspor hade jag haft i över en månad som ett alternativ och jag kände att jag kanske borde ta chansen igen. Jag kände ju att jag fortfarande håller på högre nivå. Nej, men det var jag aldrig det minsta osäker på. Och tittar man så här långt så är det inte många spelare som spelat alla matcher som jag har gjort. Nej, men jag trivs, det här är en klubb som har som mål att bli minst 8-10, säger han till sajten.

Bjärsmyr betonar samtidigt att det inte fanns några problem i IFK Göteborg.

– Det var aldrig några problem. Det kanske målades upp så. Men att jag spelade i reservlaget var någonting jag och Alf Westerberg kom överens om. Det var lika bra att ge plats för andra namn när det stod klart att jag skulle lämna. När jag spelade där så var det redan klart att jag skulle lämna. Så någon konflikt fanns verkligen aldrig, säger han till fotbolldirekt.se.

– Däremot var det överhuvudtaget då negativt i klubben och är fortfarande. Jo, jag vet exakt vad som händer i IFK. Jag har ju vänner som Tobias Hysén och Mikael Boman som jag pratar med hela tiden så jag vet ju vad som händer, fortsätter mittbacken.

Bjärsmyr avslutar med att understryka att han i framtiden kan återvända till Blåvitt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com