Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Officiellt: Emil Johansson slutar efter säsongen

Publicerad: 2017-10-02 12:01 Superettan

Degerfors vänsterback Emil Johansson har bestämt sig för att avsluta karriären på grund av sina skador.

Emil Johansson, 31, sitter på ett utgående kontrakt med Degerfors IF.

Men någon förlängning blir det inte. Vänsterbacken har beslutat att lägga skorna på hyllan, skriver na.se. Johansson drog av muskeln i ena baksida lår i februari.

– Men det som blev avgörande var när jag kom tillbaka i juli och drog baksidan igen. Då kände jag: Det här går faktiskt inte längre. Det var då poletten föll ned, det får bli så här. Så jag har berättat för grabbarna i laget att det här blir min sista säsong, säger han till na.se och fortsätter:

– Hade jag fått vara hel hade jag kunnat ha ganska många bra år kvar som fotbollsspelare, men när det bli så här så tar fotbollen mer än den ger. Det har bara blivit rehaba och rehaba och rehaba, och så har man fått spela någon match och så har man blivit skadad igen ... Fokus har blivit på att hålla sig skadefri i stället för att bli bättre, och så vill jag inte ha det. Jag vill kunna träna för att utvecklas, och det har jag inte kunnat göra. Dessutom har jag tänkt på livet efter fotbollen. Jag vill kunna lira tennis och golf och vara ute och springa även när jag är 40 eller 50 år. Jag kanske skulle kunna pressa ur kroppen två år till på fotbollsplanen, men jag vill kunna röra mig efter karriären också.

31-åringen har bland annat representerat Hammarby IF och holländska Groningen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com