Foto: Bildbyrån

Häcken kan tappa Dominic Chatto: "Han vill nog vidare"

Publicerad: 2011-04-14 14:45 Allsvenskan

Flera spelare sitter på utgående kontrakt i BK Häcken och klubben räknar med att förlänga med de flesta. Men Dominic Chatto ser ut att vilja gå vidare, avslöjar sportchefen Sonny Karlsson.

BK Häcken vill förlänga med sina spelare med utgående kontrakt. Det handlar om Mattias Östberg, Mohammed Ali Khan, David Frölund, Peter Nyström och Damir Mehic.

– Vi siktar på att behålla de flesta. Vi har väl förhandlat lite i omgångar, men inget konkret än, säger sportchefen Sonny Karlsson till fotbolltransfers.com.

En spelare som dock är osäker inför nästa säsong är mittfältsstjärnan Dominic Chatto.

– Vet inte riktigt hur det blir där, men det lär bli så att han spelar ut sitt kontrakt, det är det troligaste, säger Karlsson till fotbolltransfers.com.

Chatto är inne på sin tredje säsong med Häcken och kom från finska FC Inter Turku. Sedan ankomsten har han varit en viktig pjäs på Häckens mittfält.

– Vi vill ha honom kvar så klart, men han vill nog vidare. Men det får du fråga honom om, säger sportchefen.

Vidare ser allt vara klart kring de två brassarna som senare den här månaden kommer från samarbetsklubben Cruzeiro.

– De stannar i tre månader innan vi tar beslut från bägge håll. Så ser det ut. De kommer att spela i U21 och kommer från deras U19-lag. Vi har två namn klara men ingenting är bekräftat än. Vi har inte köpt biljetter och sådant än. Men vi hoppas att det blir klart inom två veckor, säger Sonny Karlsson.

Fotbolltransfers.com värderar Dominic Chatto till 4 miljoner kronor.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com