Foto: Bildbyrån

Officiellt: Djurgårdens IF värvar Julian Kristoffersen

Publicerad: 2017-08-08 14:02 Allsvenskan

Den norske anfallaren Julian Kristoffersen lämnar FC Köpenhamn för Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Julian Kristoffersen, 20, är klar för klubben.

Den 198 centimeter långa anfallaren ansluter från FC Köpenhamn och har signerat ett treårskontrakt.

– Julian är en ung fotbollsspelare som är väldigt stor och stark. En skicklig boxforward och targetspelare som varit och tränat i drygt två år med FCK:s A-lag där han förvisso inte spelat så mycket men det beror på en mycket tuff konkurrenssituation. Han har höga ambitioner och är väldigt målmedveten så nu söker han en ny miljö och väljer Djurgården som en passande förening för nästa steg i hans karriär, säger Bosse Andersson till hemsidan.

– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss och har många goda egenskaper. Julian är stor, stark med bra fysik och har en förmåga att alltid göra mål. Bra i huvudspelet, vass i boxen och med en inställning att alltid utvecklas. Sedan finns det självklart sidor att jobba extra med, lite snabbare fötter till exempel, men det här är en intressant anfallare med ett långsiktigt mål att komma hit och ta nya steg framåt i sin fotbollskarriär, fortsätter sportchefen.

20-åringen talar ut om sitt val att ansluta till Djurgården.

– Jag har fått ett väldigt gott intryck av Djurgården där jag känt att föreningen verkligen vill ha mig. Dessutom spelar laget på ett sätt som passar mig bra så jag är väldigt glad och tacksam över att få komma hit, säger Julian som gillar det han hört och sett av Djurgården så här långt, säger han till hemsidan.

– Det är en storklubb i Sverige som har fantastiska supportrar, Sveriges bästa enligt min mening. Det är också kul att laget har fyllts på med så många profiler på sistone och jag tycker överlag att det verkar vara en varm och skön stämning i Djurgården, fortsätter norrmannen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com