Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Benjamin Tannus talar ut om första tiden i Jönköpings Södra

Publicerad: 2017-07-28 19:56 Allsvenskan

Han anslöt till Jönköpings Södra i mars och Benjamin Tannus berättar om hur första tiden har varit.

Benjamin Tannus, 17, matchas i U21-laget, tränar med a-laget och har suttit på bänken de fyra senaste allsvenska matcherna.

För HD.se berättar den lovande mittfältaren om hur han hittills upplever sejouren i Jönköpings Södra IF, dit han anslöt från Högaborg i mars.

– Det har varit väldigt lärorikt bara att få följa med och se hur de etablerade spelarna (i a-laget) sköter sig under matchdag. Det är bara att se och ta efter, säger han till HD och fortsätter:

– Det går inte att jämföra med förra året när jag spelade på Harlyckan (Högaborgs hemmaplan) inför ett hundratal åskådare, och nu komma ner till Swedbank stadion inför 20 000. Bara det är en stor skillnad.

Tannus, som har kontrakt till sommaren 2019, menar att han har vuxit som både spelare och människa, men vill inte uttala sig om en eventuell allsvensk debut.

– Det är svårt att säga (hur nära han känner sig debuten). Jag bara kör på, tränar hårt och utvecklas. Bara att jag får följa med och sitta på bänken är ett kvitto på att jag har gjort det bra, säger han till HD.

Tannus provspelade för Feyenoord i höstas. Han hade dessutom ögonen på sig från bland andra Malmö FF och IFK Göteborg.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com