Foto: Bildbyrån

KLART: Daniel Alexandersson slutar med elitfotbollen

Publicerad: 2011-04-04 16:06 Superettan

Det har varit på gång ett tag. Men nu är det definitivt. Daniel Alexandersson klarar inte av att fortsätta sin elitsatsning och slutar, meddelar Falkenbergs FF på sin hemsida.

Fotbolltransfers.com har tidigare rapporterat att det mesta talat för att Daniel Alexandersson inte kommer kunna spela vidare på grund av sina skadebekymmer.

Nu bekräftar Falkenbergs FF på sin officiella hemsida att 32-åringen lägger skorna på hyllan.

– Jag och Daniel har idag haft möte och det var ingen rolig historia. Det har varit betydligt roligare de tidigare tre gångerna när jag haft äran att skriva kontrakt med honom. Idag kom vi istället överens om att avsluta kontraktet eftersom ansvarige läkare bedömer det som omöjligt för honom att komma tillbaka som fotbollsspelare på elitnivå, säger ordförande Lars-Eric Nilsson.

Alexandersson kom tillbaka till Falkenberg inför förra säsongen efter två säsonger i IFK Göteborg och fyra år i IF Elfsborg innan dess. Det blev 22 matcher och tio mål i Superettan 2010.

– När jag fick beskedet av min läkare Leif Svärd i torsdags var det tungt. När jag kom hem på kvällen och såg fotbollsväskan i hallen var det inte utan att det även föll några tårar. Jag har ju trots allt spelat fotboll på elitnivå under 14 säsonger eller sen jag var 17 år. Men nu är det slut och det är bara att konstatera fakta och gilla läget, säger Alexandersson.

Se Daniel Alexanderssons karriär i statistik här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com