Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Officiellt: Samuel Holmén klar för IF Elfsborg

Publicerad: 2017-06-21 20:03 Allsvenskan

IF Elfsborg håller en presskonferens just nu. Det är som väntat Samuel Holmén som presenteras.

Samuel Holmén, 32, återvänder till IF Elfsborg. Han presenteras just nu av klubben.

– Elfsborg är mitt hem, det har jag känt sedan jag fick min fostran och fotbollsutbildning här. Ända sedan jag lämnade för tio år sedan har viljan och drömmen alltid varit den att en dag återvända, och nu när det är klart är jag både väldigt lättad över att det gick vägen och allra mest glad för att få spela i klubben som betyder så otroligt mycket för mig, säger han till officiella hemsidan.

Holmén har signerat ett kontrakt på 4,5 år.

– Jag vill verkligen poängtera att jag inte kommer hem för pengarna eller något sådant. Det handlar om att det kändes som att det var dags nu och tiden var rätt, för både mig och min familj, och jag är otroligt taggad inför det som komma skall. De senaste åren har fotbollen nästan bara varit ett jobb, men nu när jag är Elfsborgsspelare igen så känner jag verkligen att min drivkraft är kärlek och passion för Elfsborg, att spela för något som verkligen betyder massor. Känslan är större och mer kittlande nu än tidigare, säger Holmén till hemsidan.

Klubbchefen Stefan Andreasson är väldigt glad över värvningen av Samuel Holmén:

– Vi har haft en gemensam önskan sedan en tid tillbaka att detta skulle bli verklighet och det känns fantastiskt att det nu har blivit så. Samuel har verkligen visat i våra diskussioner hur mycket han har velat komma hem, och jag är också övertygad om att han har blivit påverkad och har känt ett oerhört stöd från hela bygden att han skall komma hem, säger han till hemsidan.

– Man är så oerhört glad idag! Vi har äntligen lyckats få hem Samuel, en riktig elfsborgare, bygdens son, kompis till många i och runt föreningen och inte minst en grym fotbollsspelare och fantastisk person som tillför oss kvalité både på plan och utanför. Nu ser vi fram emot en härlig sommar och höst för IF Elfsborg, fortsätter Andreasson.

Mittfältaren kommer närmast från turkiska Istanbul Basaksehir.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com