Foto: Ivan Anamades Medina/Bildbyrån

Inför Juventus-Real Madrid: En jämn final att vänta

Publicerad: 2017-06-03 12:14 Spel

Matchen vi alla väntat på är äntligen här. Ikväll möts Juventus och Real Madrid i CL-finalen. Här bjuder vi på ett par speltips!

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Klicka här för att skapa ett konto.

Juventus-Real Madrid
Lördag 3 juni, kl. 20:45

Det är två tunga mästarlag som möts i den finaste och största av turneringar när lagen drabbar samman för ett slutgiltigt finalmöte i denna upplaga av mästarnas turnering Champions League.  

Båda lagen anländer till Cardiff som ligamästare. Bägge knep sin 33:e ligatirumf! Medan "Real" vann sin första ligatitel på fem år tog "Juve" sin sjätte raka dito samt blivit cupmästare på köpet. Formen är därmed väldigt god hos bägge jättarna. Att spanjorerna får ses som knappa favoriter har italienarna inget emot.

"Los Blancos" har spelat fem CL-finaler och vunnit samtliga, mäkta imponerande.

"Den gamla damen" har även dem avverkat fem finaler, men den stora skillnaden är att de förlorat fyra av dem! Varandras kontraster med andra ord när det gäller att ta hem trofén. Gemensamt då, båda spelar sin sjätte final och inget av lagen har konstigt nog vunnit både ligan och CL samma år. Men förändringens vindar är här, ett av lagen kommer i alla fall få vara med om det när det hela är över.

Ska vi räkna med den gamla Europacupen också, spelar Madridlaget sin 15:e final totalt, vilket är rekord, varav 11 av dem är segrar, även det är rekord.

Turinlaget har lyckats vinna den endast 2 gånger och förlorat 6 finaler och gör därmed sin 9:e final.

MISSA INTE: LeoVegas Sport delar ut 5000 kr till en spelare vid varje mål i finalen. Klicka här för att läsa mer.

Juventus har även chans på en historisk trippel, något som Real Madrid aldrig lyckats med. "Juve" vet hur man tar sig till finaler, men väl där vet de inte hur de ska vinna dem. I ett dubbelmöte kan de föra minst en match, men i finaler på neutral mark har de väldiga svårigheter med att just föra sådana typer av matcher. Därför är det föga förvånande att de förlorar dem. Kan man inte föra finaler lämnas mycket åt slumpen.

Detta svartvita lag är för skickliga för att lämna saker åt slumpen, men de går också in i denna final med en lite mer ödmjukare approach.

Real Madrid har en tradition av att spela många finaler tät inpå varandra, sedan kan de gå tysta ett bra tag utan några. Hur man vinner finaler är de i alla fall mästare på. Till skillnad från sina motståndare har de mycket boll, attackerar ofta och är det förande laget. Med dem förutsättningarna kommer de vita att kliva in på plan med en kaxigare attityd som matchar Christiano Ronaldos karaktär.

Den forne Real Madrid-stjärnan Gonzalo Higuain spelade hela sju säsonger i den vita tröjan och mäktade med över 100 mål i La Liga och i år gjorde han om samma bedrift, fast i Serie A. Makalöst bra! Nu är han både unik och historisk. Argentinaren är en målskytt av högsta rang. Rutinerad, erfaren och törstar efter en stor europeisk titel. Och han kommer också vilja bevisa varför släkten alltid är värst!

Jag hoppas på en underhållande final, men är starkt tveksam till det. Då båda lagen är väldigt skickliga och ett av dem mer taktiskt, kommer vi nog få se ett ställningskrig. Men en jämn final är att vänta tror jag. Kanske räcker inte 90 minuter till för att avgöra detta gigantiska europeiska stormöte och vem får till slut kyssa pokalen samt lyfta den mot skyn?

SPEL 1: Båda lagen gör mål
Odds: 1.90

SPEL 2: Juventus vinner trofén
Odds: 2.0

SPEL 3: Gonzalo Higuain gör mål
Odds: 2.8

Speltips från www.tipparen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com