Stefan Ålander.
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Stefan Ålander och Pontus Engblom till Sundsvall

Publicerad: 2011-03-28 14:24 Superettan

GIF Sundsvall håller i detta nu en presskonferens där Stefan Ålander presenteras som klubbens senaste nyförvärv. Man lånar även Pontus Engblom från AIK.

Stefan Ålander lämnar Kalmar FF och återvänder till sin tidigare klubb GIF Sundsvall. Det bekräftar båda klubbarna på sina officiella hemsidor. 27-åringen har skrivit på för tre år.

Vidare bekräftar AIK på sin officiella hemsida att anfallaren Pontus Engblom förlänger sitt kontrakt till 2013 och lånas samtidigt ut till Sundsvall.

Båda spelarna presenteras i detta nu på en presskonferens.

– Med dessa två pusselbitar känner vi oss riktigt rustade för säsongen 2011. Det är två lokala grabbar som kommer hem, det är naturligtvis glädjande, säger GIF Sundsvalls sportchef Cain Dotson på presskonferensen.

För Pontus Engblom var det solklart att förlänga med AIK.

– För mig har det aldrig varit någon tvekan, jag har trivts bra sen jag kom till AIK och är glad att klubben visar att de har en långsiktig plan för mig, säger Pontus Engblom på AIK:s hemsida.

AIK har dessutom möjligheten att plocka tillbaka 19-åringen i sommar.

– Vi har en långsiktig plan för samtliga spelare. I Pontus fall behöver han kortsiktigt speltid på en nivå och i ett lag som gör att hans utveckling tar ny fart, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Se hela GIF Sundsvall trupp här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com