FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Filston Mawana drar till sig intresse från europeiska storklubbar

Publicerad: 2017-05-22 17:30 Utlandsproffs

Hoffenheims svenske talang Filston Mawana, 17, gör succé i juniorlaget. Nu följs han av Chelsea, Arsenal, Juventus, Bayern München, Leipzig och Benfica, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Redan i november förra året scoutade Arsenal, Juventus och RB Leipzig honom i Malmö FF.

Men en månad senare var det Hoffenheim som vann dragkampen om Filston Mawana. Sedan dess gar 17-åringen imponerat stort i den tyska klubben.

Den lovande anfallaren har hittills gjort åtta mål på nio ligamatcher för juniorlaget. Dessutom har han levererat i U17-landslaget. Något som intresserar större klubbar.

Fotbolltransfers.com kan avslöja att Arsenal, Juventus och RB Leipzig återigen visar intresse. Men att även Chelsea, Bayern München och Benfica scoutade Mawana när Hoffenheim U17 spelade 2-2 mot St Kickers i helgen.

– Filston har gjort det bra i Tyskland. Vissa av klubbarna följde honom redan under tiden i Malmö FF. Bayern München och Chelsea har börjat följa honom senaste landskamperna och i Hoffenheim, säger hans agent André Filipe Jenaro till Fotbolltransfers.com.

– Klubbarna är imponerade över hur snabbt han har anpassat sig och hur bra han blivit de senaste sex månaderna, fortsätter han.

Filston Mawana har kontrakt med Hoffenheim till sommaren 2021. Men det är inte omöjligt att det blir en flytt redan inför nästa säsong.

– Filston trivs väldigt bra i Hoffenheim, men självklart ska vi inte utesluta något. Kommer det rätt bud och rätt utmaning så tror jag att det kan bli en flytt, säger Jenaro till Fotbolltransfers.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com