Foto: Xavi Bonilla/Bildbyrån

Speltips: Skrälläge mot Barcelona och Arsenal

Publicerad: 2017-05-13 14:06 Spel

Det finns inga lätta matcher och två storlag kan få problem i helgens matcher på bortaplan. Här är helgens bästa speltips!

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Klicka här för att skapa ett konto.


Speltips från www.tipparen.se:

SPELTIPS 1
Las Palmas-Barcelona
Söndag 14 maj, kl.20:00

En hemmaseger ger otroliga 24 gånger pengarna hos vissa spelbolag! Vad som ligger bakom det höga oddset har att göra med att Barcelona jagar ligaguld medan Las Palmas inte har något att spela för. Men det är ändå lite väl galet mycket!

Det är egentligen bara som tippare att tacka och ta emot, för spelbolagen har en tendens att glömma bort den mänskliga faktorn i sportens värld, nämligen att alla spelare är gjorda av kött och ben, vilket betyder att alla kan vinna över alla i slutändan.

Barcelona behöver ingen större presentation. Alla vet vi vad de är kapabla till, när de spelar som bäst finns ingen klubb på denna planet som kan matcha dem. Denna upplaga är dock inte lika bra och jämn. Det finns tydliga sprickor i mittfältsspelet som i sin tur skapar oro hos backlinjen. Skickliga och hemmastarka lag kan därför dra nytta av det. Det dominerande bollinnehavet som tidigare var "Barças" kännemärke bemästrar dem inte på samma sätt i år.

Även om de gjort ett ypperligt försök att få till ett titelrace ända in på slutet tror jag inte att de tar hem ligan. Sista matchen på bortagräs kommer heller inte bli en lika lätt historia som oddssättarna vill få det till.
Anledningen till att Las Palmas spelar La Liga fotboll i höst heter Gran Canaria. Hemma på ön är de starka och ett lag att frukta. Räknar vi bort storförlusten i senaste hemmamatchen mot Atletico Madrid är de mycket svårbesegrade. Att de inte har något att spela för kommer inte att vara en nackdel, utan tvärtom. Spela mot världslaget Barcelona behöver knappast någon extra motivation. Oavsett dag, plats eller typ av match skulle Las Palmas-spelarna vara jätte motiverade.

Det häftiga med detta lag är att majoriteten av spelarna är faktiskt födda på ön, inklusive den tidigare Real Madrid-spelaren Jesé. Även om han floppade i PSG så vet han både hur man gör mål och vinner över katalanerna och dessutom skulle han vilja hjälpa sin senaste arbetsgivare i Spanien. En annan som vet hur man besegrar dagens motståndare är den tidigare Milan-spelaren Kevin Prince Boateng. Två viktiga pjäser som kommer tillbaka efter avstängningar och kommer vara rejält hungriga.

Jag är säker på att det finns en bra möjlighet att Las Palmas kan sprattla till i den här tillställningen. För att få till ett och annat skrällodds är det inte nödvändigt att spela en etta, även om det är väldigt lockande. Det gäller bara att våga.

Jag har valt ut två tips till detta möte.

SPEL1: Las Palmas över 1.5 mål
ODDS: 4.4

SPEL 2: Las Palmas handikapp +2
ODDS: 3.75

---

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Klicka här för att skapa ett konto.

SPELTIPS 2
Stoke City-Arsenal FC
Lördag 13 maj, kl.18:30

När Stoke tar emot Arsenal omvandlas Britannia Stadium till ett fort för londonborna. Sedan 2008 har bortalaget endast en vinst, medan hemmalaget vunnit sex matcher och tre har slutat oavgjort. Det är inget snack om att Arsenal FC behöver rusta upp sitt arsenal när de möter denna mardrömsmotståndare på bortagräs.

Vinsten mot United var ett måste för CL-platsen, men långt ifrån självklar. Och Southampton rök med av bara farten. Därmed lever hoppet fortfarande även om det krävs idel segrar av återstående matcher. De dåliga resultaten i februari-mars är bortglömda och de har ryckt upp sig något samt tagit sig hela vägen till FA-cupfinal som senare ska spelas mot stadsrivalen Chelsea i slutet på maj. Ett stort men har ändå omgett laget på sistone, det saknas något i detta Arsenal och viktigast av allt, nämligen spelet är på tok för ojämnt. Alldeles för många matcher har dem saknat en identitet och en vilja till verkligen prestera en bra och effektiv fotboll. Just därför kan många lag piska dem och ännu fler skaka om dem.

Själv tror jag inte de kommer hamna topp-fyra och ett av lagen som kommer se till att de blir så är just Stoke!

Stoke är typiskt ett brittiskt lag. De spelar långt och tråkigt. Har stora och breda spelare och är ett krigargäng. De liknar mer ett rugbylag än ett fotbollslag egentligen men de finns ändå något att charmas över. Speciellt på sin hemmaborg, hit kommer lagen och vet med sig att inga poäng plockas utan ett krig. Hemma vinner de mycket tack vare att de inte tillåter sina motståndare spela ut sitt register snarare än att dem spelar ut dem. Därför är det ingen slump att de ofta vinner med 1-0 eller 2-0.Är det vackert? Nej! Effektivt? Ja!

Av alla topplag i ligan är det just Arsenal dem har lättast för och även denna gång tror jag att Stoke kan göra livet lite surt för Londongänget.

Vi tippare bjuds på ett fyndodds i den här matchen. Det gäller att fynda i tid, för oddsdropp är att vänta. Stoke ger hela 5 gånger pengarna, och mot ett ojämnt Arsenal kan jag inte låta bli att ta fram fyndpåsen och börjar shoppa!

SPEL: 1:a
ODDS: 5.0

Vill du vinna Barcelonas, Arsenals eller någon annan matchtröja? Då ska du läsa mer här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com