Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Speltips: Överdrivet favoritskap och svensk assistkung

Publicerad: 2017-05-06 11:55 Spel

Helgen bjuder som vanligt på många spännande matcher, bland annat i Spanien och Tyskland, som kan vara värd att spela på.

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Klicka här för att skapa ett konto.

 

Speltips från www.tipparen.se.

SPELTIPS 1
Atletico Madrid-SD Eibar
Lördag 6 maj, kl.16:15

Semifinal-derbyt i tisdags är ingen match Atletico kommer vilja minnas tillbaka till. Fram till semin har man haft en drömlottning, därav kunnat nå bland de fyra sista i CL. Plockar vi bort första mötet mot Bayer Leverkusen, ser vi inte mycket till offensiv briljans i hemmalaget. De har helt enkelt gått vidare tack vare sitt defensiva arbete och det är inget en fotbollfan sitter och dreglar över. Det är inte vackert när Atletico spelar fotboll och det förväntas heller inte bli många mål. Av alla topplag i Spanien spelar de i särklass den tråkigaste fotbollen. Mot detta Eibar kommer många tankar att skänkas till onsdagens returmöte mot Real och det kan störa hemmagänget.

Baskiska lilla klubben Eibar har charmat brallorna av resten av landet. Det väntas ofta målkalas när laget spelar boll. De bjuder på sig själva och vi tittare bjuds på en fin fotboll när vi får se dem i TV-rutan. Oavsett motstånd försöker de vinna matcherna med en offensiv anda, till skillnad från deras motståndare i dagens match.

Med noll press och en underdogs mentalitet har laget gjort en fantastisk säsong i La Liga, som ser ut att bli deras bästa någonsin. Mot Atletico har oddssättarna satt ett överdrivet favoritskap för hemmalaget, vilket kan utnyttjas i en bra mängd av spel.

Till exempel att Eibar gör mål, är ett av dem spelen som mer än fördubblar insatsen.

Göra mål på Atletico är inte lätt, då de släpper in minst bollar bakåt, speciellt på hemmagräs. Men ett lag som Eibar, som inte har något att förlora och besitter ett bra anfallsspel har bra möjlighet att gå ifrån detta möte utan att bli nollade.

SPEL: Bortalaget gör mål
ODDS: 2.17 (LeoVegas Sport)     

---

SPELTIPS 2
Hertha Berlin-RB Leipzig
Lördag 6 maj, kl.18:30

När det är dags att avsluta de stora ligorna ute i Europa brukar det smälla till rejält med mål. Många av lagen släpper handbromsen, lägger försiktigheten åt sidan och börjar spela en mer offensivare fotboll.

I detta möte ställs ett av ligans absolut bästa hemmalag i Hertha, mot ligans tveklöst mest överraskande lag som slagit till med dunder och brak och tagit hela Europa med storm. Medan hemmalaget slåss om en Europa League-plats är bortalaget en vinst ifrån en makalös Champions League plats. Spela fegt kommer inte att prioriteras i något av lagen, det kommer att vara full fart framåt tror jag.

Finns gott om målskyttar i denna match och en viss svensk assistkung, Emil Forsberg, som jagar ett rekord i flest assister per säsong. Hade varit kul om han lyckades! Han är för närvarande upp i hela 17 assist i Bundesliga den här säsongen.

Det andas toppmöte i Bundesliga och Olympiastadion i huvudstaden kommer göra sitt yttersta för att omfamna hemmaspelarna med en fin inramning och stämning som spelarna kommer vilja att motsvara med ett fint spel.

Med tanke på det höga oddset som bjuds på en hemmavinst (3.40) är det mycket spelvärde i en etta, men jag väljer ändå att spela på att det blir några mål som också är värt att satsas på.

SPEL: Över 2.5 mål
ODDS: 2.05 (LeoVegas Sport)     

---

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com