Simone Inzaghi.
Foto: Bildbyrån

Efter derbyvinsten - tuff match väntar för Lazio

Publicerad: 2017-05-06 11:22 Spel

De gick segrande ur derbyt mot Roma men på söndag kan Serie A-fyran Lazio ändå få det tufft när man ställs mot Sampdoria på hemmaplan. En match som är väldigt, väldigt spelvärd. Läs speltipset så förstår du varför.

Lazio har tre poäng till godo för en direkt plats till Europa League medans man är sju poäng bakom för ett Champions League-kval. Dit kommer man inte att nå, men man gör en väldigt imponerande säsong med Simone Inzaghi vid rodret.

Denna (tränare) Inzaghi har blivit väldigt hyllad under veckan då hans Lazio slog Roma med överlägsna 3-1 i det derby som var under förra helgen. Man fick nästan en "bra lott" då Immobile tvingades kliva av på uppvärmningen, oförmögen att starta. Detta i sig gjorde att man istället var tvungna att anpassa sig, tanken inför var ett vanligt uppställt Lazio med en 3-5-2 formation som även den hade stått lågt, men som velat spela sitt egna spel och således också bjudit på fler ytor än vad man nu tvingades anpassa sig till. Man valde att istället packa mittfältet centralt och ställde ut en "5-3-1-1"-variant där man kontrade med en Kieta Balde på topp tillsammans med Milinkovic-Savic som backup.

Det funkade utmärkt på detta, för dagen, lättlästa Roma som hade all världens problem att komma igenom centralt eller hitta ut på kanterna. Väl i omställningslägen så var Roma så passiva man kunde vara och detta utnyttjade Lazio på ett väldigt bra sätt.

Men nu ställs man inför en helt annan match mot Sampdoria...

LÄS HELA INLÄGGET PÅ SPELBLOGGEN GENOM ATT KLICKA HÄR.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com