Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Speltips: Holländaren med Europas näst högsta målsnitt

Publicerad: 2017-04-22 14:50 Spel

Bara Lionel Messi har gjort fler ligamål än honom i Europa. På lördag kan holländaren Bas Dost få huvudrollen i den portugisiska stormatchen. Här är helgens bästa speltips!

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

Speltips från www.tipparen.se.

SPELTIPS 1
Sporting CP-SL Benfica
Lördag 22 april, kl.21:30

På ett kokande Estadio José Alvalade kommer det 300:e mötet att ta plats, när Sporting tar emot den stora ärkerivalen Benfica från samma stad, Lissabon. Portugals i särklass största derby, där varje batalj är ett krig och varje poäng närmare en trofé.

Är det inte Porto eller Benfica, heter laget Sporting som lyfter ligapokalen, historisk sett. Det är ett av de tre klassiska klubbarna i landet, där det knappt finns en fjärde klubb att tala om i popularitet.

Detta grönvita lag som teoretiskt fortfarande har en chans på ligatiteln, även om det blir svårt, har för närvarande bäst form i hela ligan. Hade Sporting inte tappat några onödiga poäng i början av året på bortagräs hade tabellpositionen inte skrivits till tre.

Hemma i Lissabon är det Sporting som dikterar villkoren och inget motstånd är för stort för att kunna besegras, även ute i Europa. Mot Victor Nilsson Lindelöfs Benfica kommer Sporting att se till att storebror inte kommer känna sig alltför stor när lillebror står som värd för detta fotbollsspektakel. Hemma kan de störa och hemma har de bättre plusstatistik mot de röda grannarna.

Och en av de stora förhandsfigurerna innan avspark är utan tvekan den 196 centimeter långa holländaren med det häftiga namnet Bas Dost. Av Sportings 58 mål har han gjort hela 28 själv! Det går inte att förneka vikten av den forne Wolfsburgsanfallaren. I luftduellspelet har han ett och annat att lära exempelvis Zlatan Ibrahimovic. Bas Dost en nickspecialist och hans panna står för en tredjedel av målskörden och det är inte alls illa. Typisk holländsk måltjuv, bra med båda fötter, grym med huvudet, kvick och är ett konstant orosmoment i det andra lagets straffområde.

Han har en säsong där allt klaffar och får med sig flytet. Och det i sin tur för med sig en enorm självkänsla och ett starkt självförtroende som är det essentiella i en strikers vardag. VNL & Company kommer att få en jobbig lördagsafton och de måste ta till alla knep för att målsprutan inte ska utöka sin redan överlägsna skytteligatitel.

Även om jag tror att Sporting kan vinna väljer jag istället att spela på en målskytt, som är i storform och haft en kanonsäsong bakom sig.

SPEL: Bas Dost gör mål
ODDS: 2.65 (LeoVegas Sport)     

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Klicka här för att skapa ett konto.

---

SPELTIPS 2
Burnley FC-Manchester United
Söndag 23 april, kl.15:15

På Turf Moor är The Clarets som Burnley kallas en tuff nöt att knäcka. Samtliga av lagets vinster har kommit till på hemmastadion och de har till och med tagit fler poäng än vad själva United har skramlat ihop på Old Trafford. Inte så illa för en nykomling! De mörkröda tröjorna spelar en tight och tillbakadragen fotboll som inte är en fröjd för ögat, men som genererar en hel del poäng, oftast med uddamålsseger.

För att klara av ett nytt Premier Leauge-kontrakt behöver de några poäng till för att känna sig helt säkra och mot United kommer de vilja att sno någon eller några poäng.

United tog sig vidare med nöd och näppe till en semifinal i Europa Leauge. Segern blev dyrköpt, då Zlatan Ibrahimovic åkte på en otäck skada. Detta Man U har otroligt svårt att stänga och döda matcher. Då försvaret inte går att klaga på alltför mycket, bara Tottenham har släppt in färre mål, har de enorma problem med att förvalta alla målchanser de skapar. Zlatan varken kan eller bör stå för alla målen, för hade United vässat sin effektivitet något bättre hade laget tampats om de ädla valörerna i ligan, istället för att kriga om en fjärdeplats.

En stor anledning till det är alla oavgjorda matcher de spelat, hela tolv stycken. Chansen att spela i CL på hösten tror jag är större via en vinst i Europa Leauge möjligtvis. Men på bortaplan spelar de mycket bättre fotboll och plockar nästan mest poäng av alla. Uniteds schema fick sig en tillökning på ytterligare två matcher. Det är befogat att ställa frågor om var prioritering ligger hos deras manager och hur mycket energi Europa-spelet slukar av spelarna.

Ett hemmastarkt och taggat Burnley kan mycket väl skrälla här, men jag väljer att spela ett enklare och mer spelbart tips, då United har svårt att förlora.

SPEL: Hemmalaget gör mål  
ODDS: 1.77 (LeoVegas Sport)

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com