Speltips: Målrika matcher i Allsvenskan

Publicerad: 2017-04-09 13:40 Spel

Allsvenskan bjuder på många intressanta matcher idag. Vi tittar närmare på två av dessa och bjuder på ett par heta speltips!

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

SPELTIPS 1
Hammarby-Kalmar
Söndag 9 april, kl.15:00

Ett fullsatt Tele2 Arena kommer att omvandlas till en vulkan där varje hemmamål kommer att leda till en grönvit explosion. Hammarby torskade i premiären, vilket var rätt väntad. Men allt för missnöjda kan de inte vara, då de gjorde en helt okej insats. Till hemmapremiären måste de damma av sig besvikelsen över förlusten och stå rakryggade framför sina fanatiska supportrar för att knipa tre poäng.

Med en alltid välfylld Tele2 arena ser fansen till att Bajen alltid har en fördel på förhand. Det något odugliga försvaret matchas med ett bättre anfall som egentligen saknar spetskompetens. Men skapar de många målchanser går bollen in till slut och målchanser skapar de en hel del utav. Det gäller i år att arbeta med effektivitet och kylan framför mål. Men mål garanteras när Hammarby spelar på sin hemmaborg.

En dyster premiär, minst sagt, för Kalmar FF. Sista 30 minuterna släpper man in hela fem mål! Det är en genomklappning som heter duga. En uppryckning måste till på ett gungande Tele2 Arena. Tre bröder och tre Elmare utgör nästan en tredjedel av startelvan (David Elm startar ibland), kanske förlitar sig Kalmar för mycket på denna trio? Många går väl och hoppas på att Rasmus Elm hittar tillbaka till sina glansdagar. Om han inte gör det i år, kommer han någonsin att göra det? Det får man hoppas på i alla fall det, både för hans egen skull och Allsvenskans. Detta Kalmar saknar för mycket spetskompetens för att vara med i toppen men är samtidigt för bra för att blanda sig i botten. Mittenlag låter rimligt. Får de igång sina skickliga spelare kommer ändå de att kunna skaka många lag.

Vi har valt ut två spel till Hammarbys hemmapremiär:

SPEL 1: Hammarby gör över 1.5 mål  
ODDS: 1.86 Leovegas

SPEL 2: Över 2.5 mål
ODDS: 1.76 Leovegas

 

SPELTIPS 2
Häcken-Djurgården
Söndag 9 april, kl.17:30

Hisingens stolthet hade med lite tur kunnat åka hem med tre poäng i bagaget till Göteborg men en poäng mot ett svårspelat AIK på Friends får ses som en halv vinst. Det kommer säkerligen BK Häcken att ta med sig när de nu ska möta ett annat Stockholmslag och inleda jakten på ett SM-guld denna säsong. I år finns inga cupspel i form av Svenska cupen och Europa leauge-kval att bli distraherade av som kan äventyra många tabellplaceringar negativt. Något som fallet säsongen 2016. Det kommer att bli fullt fokus på Allsvenskan. Truppen är tillräckligt bra för att slåss om medaljer, det gäller bara att spelarna får vara skadefri och skonade av försäljningar på viktiga spelare. För att hota på allvar måste de täppa till betydligt bättre i det egna straffområdet än vad de gjorde i fjol, då försvaret läckte samtidigt som anfallet var topp-tre i serien. På Bravida Arena bjuder oftast hemmalaget till dans i form av några strutar. Annorlunda blir det inte denna gången.

Att Djurgården i år har värvat för att få ihop ett mästarlag igen är att överdriva något. Det känns mer som de har gjort nostalgi-värvningar för att sälja mer biljetter till hemmamatcherna och samtidigt sopa under mattan fansen stora förväntningar på laget.
 

Samspelt kan inte många säga att laget är, det kommer att krävas tålamod och tid, vilket är en bristvara i ett storlag som Djurgården. Att den nya kaptenen och hemvändande sonen tillika Kim Källström är mer aktuell som tv-expert än sitt fotbollslir är att ta sitt nya uppdrag med en klackspark! Inget jättepositivt precis. Det viktiga här är att tränaren Özcan Melkemichel får ordning på alla nya pjäser som anlänt i år och för över sin väldiga passion som han bär inombords. Men sen får man även ta hänsyn till att han är ny på sin post. Det kommer minst sagt bli intressant att följa detta Djurgården oavsett hur det går, men jag tror att de får en trög start.
 

SPEL: Häcken över 1.5 mål
ODDS: 1.73 (LeoVegas)

 

Speltips från www.tipparen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com