Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Djurgårdens IF värvar Aliou Badji

Publicerad: 2017-01-31 21:25 Allsvenskan

Djurgårdens IF har gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om en anfallaren Aliou Badji.

Djurgårdens IF har gjort klart med anfallaren Aliou Badji. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida. 

Den 19-årige anfallaren ansluter från Casa Sports och har skrivit på för fyra säsonger.

– Vi har allt klart med klubben och Aliou som båda har skrivit på. Vi hade planerat att han skulle ansluta till oss i Portugal men det gick inte. Istället kommer han direkt till Sverige efteråt och är klar för Djurgården i fyra år där han får tröja nummer 20, säger sportchefen Bosse Andersson till dif.se och fortsätter:

– Aliou är 19 år och vi har haft honom i våra tankar under hösten. Han har haft en stark period under hösten och visat upp fina prestationer i Senegals senaste U20-matcher där de slog ut Ghana och Tunisien i kvalet till Afrikanska U20-mästerskapen. Med anledning av det så reste vi ner till Senegal och såg Aliou i en ligamatch och träffade även klubben och diskuterade en övergång till DIF samtidigt som vi informerade Aliou om Djurgården. Vi var också med under det senegalesiska U20-landslagets samling för att se honom i träning.

Aliou Badji är U21-landslagsman för Senegal.

– Det känns jättespännande att Aliou valt Djurgården. Vi ska göra allt för att han ska komma till en bra och utvecklande miljö och det är klart att han har påverkats av att vi har haft bra försäljningar av spelare på senare år. Vi vet att det fanns andra intressenter som ville ha honom. Så vi är väldigt glada att han väljer att spela för Djurgården, säger Bosse Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com