Foto: Privat/Montage

Ishak Shamoun uttagen till Young Gun: "Kommer bli spännande"

Publicerad: 2017-01-13 14:30 Fotbolltransfers.com

En skicklig innermittfältare från Angered MBIK är en av de första deltagarna i Young Gun - turneringen där vinnaren får ett provspel med Feyenoord. "Det är väldigt kul att vara en av de utvalda", säger 14-årige Ishak Shamoun.

Young Gun är en ungdomsturnering som arrangeras av Fotbolltransfers.com tillsammans med fotbollsappen Just Football. 48 talangfulla spelare i åldrarna 13-16 möts i Stockholm och i prispotten finns inte mindre än en veckas provspel med den holländska storklubben Feyenoord. Vill du anmäla dig till turneringen? Läs mer här.

Det är en glad och förväntansfull 14-åring på väg hem från skolan som svarar i telefon när Fotbolltransfers.com ringer och ger honom beskedet. Ishak Shamoun är bland de första att bli uttagen.

– Det känns väldigt bra, det är kul att vara en av de 48 spelarna som får spela i turneringen. Det kommer att bli spännande, säger han.

Ishak tillhörde tidigare IFK Göteborgs ungdomslag men har sedan två år tillbaka gått över till plantskolan Angered MBIK. Han är född 2002 och beskriver sig själv som en tvåvägsspelare på mittfältet.

– Jag är en innermittfältare med bra teknik och bra blick för spelet. Jag är en så kallad tvåvägsspelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt.

I Young Gun kommer spelarna att kastas in i 4-mot-4-matcher med slumpvis utvalda lag på småplaner. Ställningen hålls genom Just Footballs app och de som presterar bäst når finalen, där sju spelare möter sju.

– Det kommer att vara bra spelare där, det blir tuff konkurrens. Men man får göra sitt bästa och försöka vinna så många matcher som det går. Målet är att självklart att få provspelet med Feyenoord.

Vad vet du om Feyenoord och holländsk fotboll?

– Feyenoord verkar vara en bra klubb. Jag vet att de har en väldigt bra akademi och holländsk fotboll är underbar att titta på. Det är en offensiv fotboll som utvecklat många världsklasspelare som Zlatan Ibrahimovic, han var där när han var yngre (i Ajax). Man får en bra grund där.

Han drömmer om att bli fotbollsproffs, men är samtidigt väl medveten om att det inte är lätt att nå dit.

– Mitt mål är som för många andra att bli fotbollsproffs. Men jag har lärt mig att man inte bara måste säga det utan man måste även träna, kämpa och ha tålamod - mycket tålamod. Man får inget gratis, det gäller att fokusera på detaljerna under spelet så kommer det bli bra, avslutar Ishak Shamoun.

---

I dagsläget är redan 7 av de 48 platserna fyllda. Är du en talangfull spelare i åldern 13-16 och vill anmäla dig till Young Gun? Klicka här för att läsa mer om turneringen.

Här kan du anmäla dig till turneringen: http://bit.ly/2iyTAXp

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com