Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Kristoffer Fagercrantz lägger av: "Jag har tappat glädjen för fotbollen"

Publicerad: 2016-12-28 14:40 Allsvenskan

30-årige mittfältaren Kristoffer Fagercrantz, som lämnat Halmstads BK, lägger skorna på hyllan.

Kristoffer Fagercrantz, 30, stod för en startmatch och tio inhopp i ett Halmstads BK som gick upp till Allsvenskan i år.

Det blir dock ingen fortsättning i HBK för mittfältaren - som dessutom väljer att avsluta karriären.

– Jag har bestämt mig för att lägga ner fotbollen, och i de banorna har jag funderat de två sista åren, säger han till Fotbolltransfers.com.

Varför har du funderat i de banorna?

Jag har tappat glädjen för fotbollen och inte tyckt att det är lika roligt. Jag har inte fått spela så mycket, vilket säkert påverkat. Många lagkamrater har tyckt att jag varit bäst i hela laget på försäsongen, men ändå har jag inte fått spela.

Vad ska du göra nu?

– Jag vill satsa på den civila karrären. Jag har sålt lite hus och har eget företag, och på måndag börjar jag jobba på Derome Byggvaror här i trakterna.

På frågan om 30-åringen tror att han kommer ångra att han avslutade karriären svarar han så här:

– Jag kommer säkert tänka så. Man har ju pratat med andra gamla spelare och de har sagt att "lägg inte ner, det är det vi ångrade mest." Men jag har funderat på detta i princip i två år, framför allt sista året, säger Fagercrantz till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– När jag känt på arbetslivet vid sidan om har jag känt att jag vill lägga ner tiden på det och lyckas där. Jag har spelat allsvensk fotboll, men nu vill man nå ännu högre i det civila och jag får några extra år att lägga på det. Jag är jäkligt sugen och börjar som sagt på måndag.

När han blickar tillbaka på karriären minns mittfältaren ett par särskilda ögonblick.

– Året vi gick upp med HBK förra gången (2012), när jag var utlånad från Kalmar, hade vi en jäkligt rolig höst. Vi hade ett jäkla go, bra sammanhållning och kände oss starka. Samtidigt var året i Jönköpings Södra jävligt roligt. Debuten i pojklandslaget var häftig, att få spela på för sitt land, och även första hemmamålet på Guldfågeln Arena, säger Kristoffer Fagercrantz till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com