FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Isa Demir lämnar AFC - finns stort intresse

Publicerad: 2016-12-20 02:45 Allsvenskan

Isa Demir bekräftar för Fotbolltransfers.com att han inte blir kvar i AFC Eskilstuna. Klubbar i bland annat Superettan visar intresse för högerbacken.

AFC Eskilstuna värvade högerbacken Isa Demir, 31, inför den gångna säsongen. Det blev totalt 20 Superettanmatcher, varav 18 från start, i år.

Nu kan Fotbolltransfers.com avslöja att det inte blir någon fortsättning med den allsvenska nykomlingen.

– Jag har gjort mitt där och ser ingen framtid i AFC, säger Isa Demir till FT och fortsätter:

– Att Özcan Melkemichel har lämnat är självklart något som påverkat. Sedan vet jag hur det fungerar när man kommer upp en division, då jag var med och förde upp Syrianska till Allsvenskan. Det blir väldigt fokus på att försvara sig hela tiden. Jag är en offensiv ytterback som föredrar att spela i ett offensivt lag. Jag gillar lag som har mycket bollinnehav.

Enligt uppgifter till FT är det bland annat flera Superettanklubbar som visat intresse för högerbacken. Dessutom har det funnits konkret intresse från Turkiet.

– Flera klubbar har hört av sig och frågat om min situation. Jag har pratat med flera av dessa och haft konkreta samtal, men inget är klart än, säger 31-åringen.

Demir har tidigare spelat i båda Södertäljeklubbarna Assyriska FF och Syrianska FC. Och en av hans gamla klubbar har hört av sig.

– Ja, jag har även pratat med en av mina tidigare klubbar, säger Demir till Fotbolltransfers.com, men vill inte vill avslöja vilken klubb det handlar om.

– Jag är öppen för förslag och tar det som det kommer. Om det sedan blir Allsvenskan, Superettan eller division 1 till nästa säsong spelar kanske inte så stor roll för mig. Det är viktigare att det blir en klubb som gärna vill uppåt eller är i toppen av sin serie. Det motiverar mig mer än själva valet av serie, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com