Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Kenny Pavey om framtiden: "Jag håller dörren öppen"

Publicerad: 2016-11-21 20:15 Superettan

Sejouren i Assyriska slutade i besvikelse, men energiknippet Kenny Pavey blickar framåt mot ljusare tider.

Kenny Pavey kom till Assyriska FF i vintras, med förhoppning om att ta klivet upp till Allsvenskan.

Den energiske högerbreddaren fick i stället vara med på en resa ner till division 1 efter ett förlorat kvalspel mot Norrby IF.

Kort därpå meddelade AFF att engelsmannen lämnar, men att det här är slutet på karriären förnekar han bestämt.

– Jag har fortfarande hungern och viljan att vinna. Jag vill inte avsluta en fin karriär på det här sättet och jag känner mig i tillräckligt bra form för att fortsätta. Jag tycker att jag visade i år att jag fortfarande håller på den här nivån, säger Pavey till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag hade lite otur när jag åkte på två tacklingar som gjorde att jag missade delar av säsongen. Hade det varit muskelskador hade varit annorlunda och då kan man tänka att "okej, kroppen håller inte", men det här var sparkar som lika gärna hade kunnat drabba en 18-åring.

Ambitionen är alltså att fortsätta spela. Finns det kontakt med klubbar?

– Jag har pratat med en del klubbar, men vill inte stressa. Jag lämnar dörren öppen och kommer att överväga mina alternativ de närmaste veckorna. Men ja, jag vill fortsätta spela.

På frågan om vad den viktigaste aspekten blir när han väljer nästa klubbadress svarar Pavey så här:

– Förra året när jag skrev på för Assyriska ville jag vara nära Stockholm, och det är ganska liknande nu. Men sedan beror det på vilken tränare det rör sig om och vad klubben siktar på.

Du är även scout i AIK. Vad händer på den fronten?

– Det jobbet är vid sidan om, och det förutsätter inte att jag bor i Stockholm. Jag är inte säker på om jag kommer att fortsätta med det eftersom kontraktet går ut i december. Det är något jag trivs med och känner passion för, men vi får se vad som händer, säger han till Fotbolltransfers.com.

Pavey, som gjorde fyra mål i år, hymlar heller inte om att det var tråkigt att lämna Assyriska efter en nedflyttning.

– När jag skrev på var tanken att vi skulle hamna på motsatt sida av tabellen. Det var inte riktigt det här jag förväntade mig. Mycket förändrades under året och överlag var vi inte tillräckligt bra. Det är frustrerande. Det är inte så man vill lämna en klubb.

Och det är inte så man vill avsluta karriären. Har du något mål innan du slutar spela fotboll?

– Jag har vunnit Allsvenskan och vill vinna Superettan. Det trodde jag verkligen att vi kunde med Assyriska, med min hjälp och med de spelarna som kom in. Tyvärr gick det inte. För min del handlar det om att utmana mig själv till att vinna. Jag har vunnit en del här i Sverige och fått blodad tand. Om ett lag är passionerat och vill vinna lockas jag av det, säger Kenny Pavey till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com