Foto: Bildbyrån

Helsingborg på väg att låna ut Porcellis till IFK Värnamo

Publicerad: 2011-02-24 23:07 Allsvenskan

Den brasilianske anfallaren Rafael Porcellis är tillbaka i Helsingborgs IF - men inte länge till. Han är nämligen på god väg att lånas ut till IFK Värnamo.

Rafael Porcellis återvände nyligen till Helsingborgs IF efter att ha varit hemma i Brasilien och letat efter en ny klubb. Men han fann ingen klubb. Nu är han på väg att lånas ut till IFK Värnamo istället, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi är beredda att låna ut honom i ett halvår. Han behöver speltid, bland annat för att få tillbaka självförtroendet, säger sportchef Jesper Jansson till tidningen.

Tidningen skriver att fler spelare kan vara på väg att lånas ut för att de ska få nödvändig speltid. IFK Värnamo är aktuellt även för de spelarna. Managern Conny Karlsson bekräftar, utan att nämna några namn, att fler kan försvinna.

– När en spelare hamnar långt ifrån en startuppställning här är ju spel i superettan i ett halvår värdefullt. Spelaren växer med självförtroendet, klubben som lånar får nytta av spelaren och vi får tillbaka honom med förhoppningsvis bättre status. Det är ju ett drömscenario, säger han.

En av spelarna är troligtvis Hampus Nilsson - som redan i fjol var utlånad till IFK Värnamo. HIF har tidigare bekräftat att målvakten med stor sannolikhet stannar där en säsong till.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com