Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Utländskt intresse för Ghoddos - som trivs i Östersund

Publicerad: 2016-10-27 23:05 Allsvenskan

Den allsvenska debutsäsongen har varit lyckad, men trots att han känner sig redo tänker inte Östersunds nyckelspelare Saman Ghoddos stressa.

Saman Ghoddos, 23, och Östersunds FK gör sin första säsong någonsin i Allsvenskan.

Mittfältaren ligger på sju mål och tre assist, varav två av målen gjordes borta mot Malmö FF i helgen.

– Just det var extra roligt. Jag hade familj och vänner på plats och var extra taggad, och kände direkt när jag vaknade att det kommer att bli en bra dag, säger han till Fotbolltransfers.com.

Det känns som att med den mentaliteten som finns i ÖFK så älskar ni den typen av matcher.

– Ja, och sedan har ju klubben hämtat spelare som tänker likadant, som är lite kaxiga av sig, som vill vinna och inte accepterar en förlust. Jag har heller aldrig varit i en klubb där sammanhållningen är så stark.

Ghoddos resonerar kring nyckeln till sin framgång den här säsongen.

– I år känns det mycket bra. Jag tycker att jag har kommit till en klubb som tänker som mig och som vill spela som jag vill. Jag har hamnat perfekt med rätt tränare och utvecklats på det sättet jag velat.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har hört att det finns många klubbar som är väldigt intresserade både i Sverige och utomlands, även om jag inte vill nämna några länder. Men jag kör på och stressar inte. När det väl kommer något bra och konkret får jag, agenten och klubben lösa något tillsammans. Just nu är jag nöjd där jag är, säger han till Fotbolltransfers.com.

Mittfältaren, som har kontrakt med Östersund till 2019, hymlar dock inte om att han känner sig redo för nästa steg.

– Redan för två år sedan kände jag att jag var redo för Allsvenskan - sedan om jag var det eller inte vet jag inte, men så kände jag. Och nu, när formen är på topp, när lägstanivån blivit högre och jag blivit jämnare och stabilare, tycker jag absolut att jag är redo för utlandet.

Ghoddos har persiska rötter och menar att det kan bli spel i Irans landslag.

– De har hört av sig, men just nu vill jag avvakta. Det är vad jag sagt till dem.

I vilket landslag spelar du helst, Iran eller Sverige?

– Eftersom jag är född i Sverige och har bott här hela mitt liv känns det mer rätt att spela för Sverige. Men jag håller båda dörrarna öppna.

23-åringen passar dessutom på att tala gott om lagkamraterna, men även tränare Graham Potter.

– På genomgångar och möten kan han säga något och frågat oss om svaret, men när ingen kan det så förklarar han. Han tänker på så enkla saker och när han väl säger dem tänker du: ”Shit, hur kan jag ha glömt det?” säger Saman Ghoddos till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com