Foto: Bildbyrån

Officiellt: Simon Hedlund klar för Union Berlin

Publicerad: 2016-08-29 19:39 Allsvenskan

IF Elfsborg bekräftar att mittfältaren Simon Hedlund lämnar klubben. 23-åringen flyttar till Union Berlin.

Den 23-årige mittfältaren Simon Hedlund lämnar IF Elfsborg för tyska Union Berlin.

– Det känns hur spännande som helst att gå till Tyskland och Union Berlin och det är verkligen tack vare Elfsborg som detta blir möjligt. Jag vill av hela mitt hjärta tacka för de här fantastiska åren, säger han till Elfsborgs officiella hemsida.

Union Berlin spelar i 2. Bundesliga. Hedlund ser fram emot sitt nya äventyr.

– Det känns väldigt, väldigt bra alltihop. Union Berlin har hela tiden varit seriösa och konkreta i sitt intresse för mig. Att de spelar i andraligan spelar ingen större roll för mig, jag tror det kan vara ett minst lika bra karriärssteg för mig än att gå till någon klubb i någon annan högstaliga, säger han till hemsidan. 

– Jag drömmer om att spela i Bundesliga, och på lång sikt tror och hoppas jag att jag kommer göra det med Union, fortsätter Hedlund.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson kommenterar försäljningen.

– Simon är ännu en i raden av spelare som kommit till IF Elfsborg i unga år, fostrats i föreningens elitverksamhet, gjort stor succé i allsvenskan och nu lämnar för vidare äventyr ute i proffslivets Europa. Vi är glada och stolta och nöjda med affären. Vi önskar Simon all lycka och framgång i sin fortsatta karriär, säger han till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com