Foto: Bildbyrån

Tre klubbar i Premier League jagar Mikael Ishak

Publicerad: 2011-02-11 20:00 Superettan


Assyriskas supertalang Mikael Ishak, 17, slog igenom med dunder och brak i fjol. Därefter har tre klubbar i Premier League velat se mer av honom. Dessutom har en allsvensk klubb och Glasgow Rangers visat intresse.

När säsongen 2010 inleddes höll han till i juniorlaget. Men under våren fick Rikard Norling syn på Mikael Ishak. Och vips från ingenstans fick han under sommaren debutera i Superettan för Assyriska FF.

Därefter bet han sig sakta in i startelvan. Innan säsongen var slut hann Ishak spela totalt 19 seriematcher, varav 13 från start. Det blev fyra mål och tre assist. Blott 17 år gammal.

– Jag är förälskad i honom, var det från första gången jag såg honom. Och jag är fullt medveten att jag har stort ansvar att utveckla honom ännu mer, på och utanför plan, säger managern Rikard Norling till fotbolltransfers.com.

Under vintern har det varit tyst kring Mikael Ishak. Men verkligheten är en annan. Fotbolltransfers.com kan nu avslöja att intresset för anfallaren är stort i utlandet.

– Tre klubbar i Premier League har velat ha över mig på provspel. Jag kan inte avslöja vilka. Det känns naturligtvis jättebra, men jag är inte intresserad av provspel när det känns så bra i Assyriska, säger Mikael Ishak till fotbolltransfers.com.

Formellt saknar Ishak en agent – men han för en dialog med Martin Dahlin. Även en allsvensk klubb har velat få över 17-åringen för att checka läget och genomföra en del tester. Men Ishak nobbade. Även Glasgow Rangers avfärdades av supertalangen.

– Med Rangers var det inget provspel utan de var intresserade av att värva mig. Men det är för tidigt för mig att sticka utomlands. Jag siktar på att spela minst ett år till med Assyriska, sedan får vi se. Just nu är det full koncentration på AFF, säger Ishak.

Assyriska är medvetna om att de sitter på en guldklimp och kan känna sig lugna över kontraktssituationen. Ishaks avtal sträcker sig till 2013. Norling känner till att det finns intresse – men är något förtegen.

– Det är klart när en 17-åring spelar 10-15 matcher från start i Superettan, att det drar intresse åt sig. Det vi jobbar för jag och Micke är att hans andra säsong också ska bli bra. Vi fokuserar på det, vi får se vad som händer därefter, säger Norling till fotbolltransfers.com.

– Jag kan inte uttala mig om hur konkret intresset varit. Det är därför jag svarar som jag gör, fortsätter han.

Mikael Ishak är nyligen hemkommen från ett landslagsläger – där han fick en smäll på foten som håller honom borta från spel just nu. Varken han eller Norling tror att det är något allvarligt – men en röntgen genomförs på måndag för säkerhets skull.

– Självklart är det en förutsättning att Micke håller sig skadefri för att kunna fortsätta utvecklas som han gjort, säger Norling.

Och vad gäller Assyriskas målsättning att nå Allsvenskan 2011 är Ishak hoppfull.

– Känns jättebra, vi har gjort bra värvningar som kan hjälpa laget, vi kommer kriga om första eller andraplatsen, avslutar Ishak.

Fotbolltransfers.com värderar Mikael Ishak till 3,2 miljoner kronor.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com