Foto: Bildbyrån

Officiellt: Alexander Farnerud klar för BK Häcken

Publicerad: 2016-08-09 20:07 Allsvenskan

BK Häcken bekräftar nu att mittfältaren Alexander Farnerud, 32, är klar för klubben. Han kommer närmast från Torino.

Alexander Farnerud återvänder till svensk fotboll. BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att han ansluter till klubben.

– Alexander är en mycket erfaren och extremt skicklig fotbollsspelare med landslagsmeriter, vi är både stolta och glada över att ha knutit honom till oss, säger sportchefen Sonny Karlsson till hemsidan.

32-åringen kommer närmast från Serie A och Torino. Han ansluter som bosman.

UPPDATERING 23.00: Alexander Farnerud förklarar sitt klubbval i en intervju med GT.

– Det är många olika anledningar, faktiskt. När jag träffade Sonny (Karlsson) fick jag en jättebra känsla. Han lade fram klubben på ett bra sätt och berättade hur de arbetar, vad de har för mål och hur de ser på framtiden, säger han.

– Magkänslan är väldigt viktig när man fattar sådana här beslut. Jag funderade någon dag innan jag bestämde mig, fortsätter Farnerud.

Det ryktades även om AIK, IF Elfsborg och IFK Göteborg.

– Det har varit mycket spekulationer, det kan jag säga. Det har funnits intresse, men jag har egentligen inte hört något från de klubbarna. Och jag tyckte att Häcken passade mig bäst, säger 32-åringen till GT.

Det kunde dock blivit en fortsättning i Italien.

– Jag fick ett bud från Crotone i Italien, men jag kände inte att det var intressant. Jag har varit ute länge och det var en tuff period i Italien, säger Farnerud till GT.

Mittfältarens kontrakt med Häcken sträcker sig över 3,5 år.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com