Foto: Bildbyrån

Sundsvall jagar nyförvärv: "En anfallare och kanske en offensiv mittfältare"

Publicerad: 2016-08-08 23:05 Allsvenskan

Efter att ha sålt Pa Dibba till Hammarby gör Sundsvalls sportchef ingen hemlighet av vad man vill knyta till sig. Man hoppas få in två offensiva pjäser den här veckan.

I dag blev det klart att GIF Sundsvall säljer Pa Dibba till Hammarby IF. Sedan tidigare har man sålt Rúnar Már Sigurjónsson till Grasshopper CZ.

Sportchefen Urban Hagblom är medveten om vad som måste plockas in.

– Vi har väl inte något på gång, men vi har ambitioner att komplettera vår spelartrupp eftersom vi har sålt Pa Dibba till Hammarby. Men ingenting är klart med någon, säger han till Fotbolltransfers.com.

Söker ni i första hand en anfallare?

– En offensiv spelare, kan man säga. En anfallare och kanske en central offensiv mittfältare.

Under måndagen kom rykten om att Nahir Besara är aktuell för GIF Sundsvall, och han är en offensiv mittfältare.

Det svenska transferfönstret stänger på torsdag, sportchefen betonar att Sundsvall inte kommer att släppa någon spelare.

Han vill heller inte uttala sig om mittbacken Jesper Nyholm, som ryktas in från Dalkurd FF.

– Vi jobbar med konkreta namn, men vilka vill jag inte prata om. Det finns säkert klubbar som är ute efter samma spelare och frågar om deras tillgänglighet.

Hur känner du annars för höstsäsongen?

– Vi ska fortsätta prestera och självklart vill vi ju utveckla den här gruppen, men jag hoppas att det ska föra med sig resultat. Och när vi har en viss omsättning som vi lärt oss att leva med, efter att ha sålt Rúnar och Pa Dibba, så vi hoppas vi också ersätta de spelarna. Men de ersättarna är ännu inte på plats, säger Urban Hagblom till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com