Foto: Bildbyrån

Örgryte och Qviding slås ihop - blir störst i Sverige

Publicerad: 2011-02-07 14:02 Superettan


Örgryte IS har i ett pressmeddelande förklarat att man tänker utreda möjligheterna för att slås ihop med Qviding FIF - precis som fotbolltransfers.com avslöjat.

Örgryte IS och Qviding FIF blir ett. Det är i alla fall tanken. Klubbarna håller för tillfället en gemensam presskonferens och samtidigt har ÖIS släppt ett pressmeddelande på sin officiella hemsida.

"På initiativ av styrelsen i Qviding FIF har de båda styrelserna i Qviding FIF och Örgryte Idrottssällskap beslutat låta utreda förutsättningarna för ett samgående under namnet Örgryte Idrottssällskap

De båda föreningarna har flera gemensamma beröringspunkter samtidigt som man anser sig kunna göra flera samordningsvinster såväl organisatoriskt som ekonomiskt och spelmässigt utnyttjande av sina anläggningar",
skriver klubben.

ÖIS ordförande Lars Ranäng om Qviding:

– Vi är mycket imponerade av den utveckling och den bredd Qviding har på sin ungdomsverksamhet. Vidare har de en väl utvecklad damverksamhet, vilket vi i stort sett saknar. Genom tillkomsten av Härlanda Park samt konstgräsplanen på Skatås, kan vi på ett effektivt sätt samutnyttja dessa anläggningar med ÖIS gården i Kallebäck, säger han.

Samtidigt, precis som fotbolltransfers.com kunde avslöja innan presskonferensen, så avvecklas Örgryte Fotboll AB och klubben återgår till föreningsform.

Vid en sammanslagning skulle klubben bli en av de absolut största, till antalet, i Sverige med cirka 1500 ungdomar.

Läs hela PRESSMEDDELANDET här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com