Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Nahir Besara: "Jag har haft en dialog med Hammarby"

Publicerad: 2016-07-26 19:50 Utlandsproffs

I kväll meddelade Göztepe att Nahir Besara lämnar klubben. I en intervju med Fotbolltransfers.com talar mittfältaren ut. "Jag väntar på något som känns perfekt för mig och jag är öppen för det mesta", säger han.

Nahir Besara, 25, var tongivande i Hammarby IF innan han bestämde sig för att flytta till Göztepe förra sommaren.

Den turkiska klubben har i kväll meddelat att man går skilda vägar med mittfältaren.

För Fotbolltransfers.com berättar Besara om varför det blev som det blev.

– Jag kände inte att situationen var hållbar. Eftersom jag räknades som utlänning konkurrerade jag om fem platser i matchtruppen. Och klubben hade fyra olika tränare sista månaderna, så jag kände att jag tappade suget. I samråd med klubben bröt vi kontraktet gemensamt.

Ångrar du flytten dit?

– Nej, jag hade sex riktigt bra månader och sex mindre bra. Jag har lärt mig mycket nytt och fått uppleva sådant som jag förmodligen inte skulle få uppleva någon annanstans. Jag känner att jag har utvecklats som fotbollsspelare och som person.

Kreatören menar att det kunde ha blivit en flytt redan för ett halvår sedan.

– Jag ville lämna redan i vintras, då på lån, och det fanns flera svenska klubbar intresserade. Nu bröt jag mitt kontrakt för någon timme sedan och många vet inte att jag hade tänkt göra det, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag tror att intresset kommer att öka, men just nu finns det ändå klubbar intresserade och jag väntar på erbjudandet som känns perfekt för mig.

Har du fört dialog med Hammarby?

– Jag har haft en dialog med Hammarby i och med att vi skildes åt på god fot. Jag hade en fantastisk tid där. Jag gillar allt med Hammarby, från spelarna till fansen. Vi har haft en dialog, men det har inte lett till något. De har inte erbjudit mig ett kontrakt i dagsläget.

Nu väntar träning på egen hand för 25-åringen, som har is i magen.

– Just nu kör jag på egen hand, runt tio pass i veckan. Jag väntar på något som känns perfekt för mig och jag är öppen för det mesta, säger Nahir Besara till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!