Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Christer Youssef: "Målet är att hitta en ny klubb utomlands"

Publicerad: 2016-07-16 16:45 Utlandsproffs

Han anslöt till Hansa Rostock, men där blir det ingen fortsättning. För Fotbolltransfers.com berättar Christer Youssef hur tankarna går.

I februari valde Christer Youssef, 28, att skriva på för Hansa Rostock i tyska tredjedivisionen.

Det blev därmed ingen fortsättning i Assyriska FF för kreatören – men nu berättar han för Fotbolltransfers.com att han har lämnat Rostock.

– Både jag och klubben kände att det var bättre att gå skilda vägar. Sista månaden jag var där hörde jag att de ville utnyttja optionen och förlänga med ett år, men jag gav indikationer till min agent att jag inte vill vara kvar utan kontinuerlig speltid.

Var det alltså på grund av bristande speltid du lämnade?

– Ja, allt annat kändes bra. Det var en erfarenhet att få spela inför storpublik varje match, men de har en regel i tredjeligan att minst fyra spelare i 18-mannatruppen måste vara under 23 år. Då blir det ganska tajt om platserna, säger Youssef och fortsätter:

– I det stora hela var det fantastiskt och jag fick väldigt bra respons där. Socialt fungerade det också. Jag, frugan och dottern bodde nära vattnet i ett område i Rostock, som är lite av Tysklands Gotland. Det enda negativa var fotbollsplanerna. De var katastrof. Det passar inte mig med tre passningar och sedan en långboll på en stor, stark forward.

Mittfältaren menar att en återkomst till Assyriska inte är aktuell i dagsläget.

– Vi har fört en dialog, jag och (sportchef Joel) Riddez och (tränare) Fredrik (Samuelsson). Vi vet var vi har varandra och Assyriska ligger mig varmt om hjärtat. Men just nu är det inte aktuellt. Sedan får vi se om det i framtiden, kanske nästa månad, ändras.

Vad är målet?

– Jag har fört lite dialog med en klubb men inte kommit särskilt långt. Jag försöker hålla igång med Assyriska så får vi se vart det leder. Målet är utomlands, men om det skulle dyka upp något i Allsvenskan eller Superettan är det klart man får överväga, säger Christer Youssef till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Får jag något intressant från Skandinavien eller Norden får man lyssna. Fotbollslivet fungerar som så att ena dagen är man här och nästa dag där. Det kan svänga fort. Men mitt huvudmål är att försöka komma utomlands.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com