Foto: Bildbyrån

Assyriska FF har gjort klart med Simon Ogunnaike

Publicerad: 2011-02-02 15:36 Superettan

Efter provspel av mittbacken Simon Ogunnaike har Assyriska FF skrivit ett flerårskontrakt med honom. Han kommer närmast från Valsta Syrianska.

I måndags blev Oscar Berglund klar. Bara några dagar tidigare värvades Jones Kusi-Asare.

Nu värvar Assyriska FF igen. Denna gången handlar det om mittbacken Simon Ogunnaike, 21, som närmast kommer från Valsta Syrianska.

– Han är väldigt mogen i sitt spel med bra aggressivitet, snabbhet och följsamhet. Det känns som att han är redo att ta nästa steg i sin utveckling och det blir spännande att se honom i vår miljö. Han har dessutom en fantastisk inställning till fotbollen och ödmjuk framhållning som person, säger klubbchefen Aydin Aho.

Ogunnaike har tre säsonger bakom sig med Valsta Syrianska.

– Jag är jätteglad att komma till Assyriska, det fanns flera superettanklubbar intresserade men Assyriska har känts rätt från första stund. Klubben har en vinnarmentalitet och är bra på att utveckla spelare. Jag vet att det är tuff konkurrens men jag vill slå mig in i laget och hjälpa klubben till framgångar, säger Ogunnaike.

Simon Ogunnaike har imponerat på tränaren Rikard Norling under sitt provspel med klubben i november månad. Han har även testat med Västerås SK.

I och med den här värvningen ser det ut som att AFF spikar truppen.

– Vi är väldigt nöjda med truppen, om inget oförutsett händer är det färdigvärvat, säger Aho.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com